Šport > Košarka
20 ogledov

San Antonio in Atlanta na pol poti

san antonio spurs EPA
Košarkarji San Antonio Spurs so še drugič zapored premagali Memphis Grizzlies (94:68). Prav tako z 2:0 v zmagah je povedla tudi ekipa Atlanta Hawks.

Onstran Atlantika, v severnoameriški košarkarski ligi NBA, se vrstijo izločilni boji končnice prvenstva. Ponoči sta zmago slavili obe domači moštvi. San Antonio Spurs je na zahodnem delu s 94:68 še drugič premagal Memphis Grizzlies, Atlanta Hawks pa je bila prav tako še drugič po vrsti boljša od Boston Celtics za zmago z 89:72.

Obe moštvi sta v prvem krogu končnice prišli do dveh zmag na domačem parketu ter sta povedli s skupnim izidom 2:0 v zmagah. Končnica se bo zdaj preselila v Boston in Memphis. V naslednji krog pa bosta napredovali moštvi, ki bosta najprej dosegli štiri zmage.

V San Antoniu je bil tokrat najbolj razigran rezervist Patty Mills s 16 točkami, pri Memphisu je Tony Allen dosegel 12 točk, Zach Randolph pa je dodal 11 točk in 12 skokov. Ostroge so se znova poigrale z Memphisom, ki so ga z odlično obrambo prisilile v neslavni rekord v klubski zgodovini z najnižjim izkupičkom točk v končnicah, s poraznim, le 32,6 odstotnim metom za dve točki. Ostroge so vodile že vse od začetka tekme, tako da je lahko proti koncu trener Gregg Popovich spočil nosilce igre.

"Na strelski obračun smo se odpravili z žlicami," je bil nazoren košarkar Memphisa Matt Barnes.

V Atlanti sta bila v ospredju po točkovnem izkupičku Al Horford in Kyle Korver, vsak sta dala po 17 točk. V vrstah Bostona je bil najuspešnejši Isaiah Thomas s 16 točkami. Boston je v prvi četrtini doživel pravcati mrk z vsega sedmimi točkami, Atlanta pa je uvodno četrtino končala s prednostjo kar sedemnajstih košev. Sedem točk ekipe iz Bostona v uvodni četrtini je najmanj, kar so Celtics dosegli vse od leta 1954.

"Tukaj gre vsa zahvala našim košarkarjem, ki so bili dejansko povsod, čeprav je včasih zelo težko skozi celotno tekmo obdržati to popolno osredotočenost na obrambne naloge," je bil zadovoljen trener Hawks Mike Budenholzer.

Liga NBA, končnica, izidi:

Vzhod:

Atlanta Hawks - Boston Celtics 89:72 /2:0/

Zahod:

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 94:68 /2:0/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.