Šport > Košarka
17 ogledov

Konjeniki in Ostroge z lepo prednostjo

lebron james cleveland cavaliers Profimedias
Aktualni prvaki lige NBA Cleveland Cavaliers so samo še dve zmagi oddaljeni od uvrstitve v konferenčni polfinale. V podobnem položaju so San Antonio Spurs, ki prav tako vodijo z 2:0.

V severnoameriški košarkarski ligi NBA sta bili v noči na torek dve tekmi končnice, obe favorizirani ekipi pa sta zmagali. Cleveland je na drugi tekmi prvega kroga vzhodne konference na domačem igrišču premagal Indiano s 117:111, San Antonio pa v zahodni konferenci Memphis s 96:82. Obe ekipi sta povedli z 2:0 v zmagah.

V Clevelandu je na drugi tekmi v polnem sijaju zablestel Kyrie Irving, ki je tekmecem nasul 37 točk. Lanski prvaki iz Clevelanda so si ob koncu tretje četrtine že priigrali 18 točk prednosti, a so jih gosti v končnici tekme skorajda ujeli. Poleg Irwinga sta se izkazala še Kevin Love s 27 in prvi zvezdnik ekipe LeBron James s 25 točkami. V gostujoči je Paul George dosegel 32 točk.

Indiana se je podobno kot na prvi tekmi vrnila v igro zavoljo številnih izgubljenih žog gostiteljev. Teh se je nabralo kar devetnajst in tega dejstva trener Tyronn Lue ni mogel spregledati. "Povsod sem videl samo izgubljene žoge. Moramo biti bolj pozorni, ker ob tako visokem številu napak je težko dobiti tekme končnice."

Največ žog je izgubil prvi zvezdnik LeBron James (8), kar je trener pripisal utrujenosti. "Zagotovo ima malce težke noge. Razume, da se mora izboljšati v tem pogledu, tako kot mora celotna ekipa igrati boljšo košarko," je dodal Tyronn Lue.

Na drugi tekmi zahodne konference so ostroge še drugič ukanile tekmece iz Memphisa. Za dokaj prepričljivo zmago za 14 točk si največ zaslug lasti izjemno razpoloženi Kawhi Leonard, ki je gostom nasul 37 točk in pobral 11 žog pod obema obročema, v gostujoči je bil strelsko najbolj učinkovit Mike Conley s 24 točkami.

Tekma bi šla hitro v pozabo, če ne bi za 'tretji polčas' na novinarski konferenci poskrbel trener gostov David Fizdale. Ostro je napadel sodnike in skoraj zagotovo bo v prihodnjih dneh deležen kazni s strani vodstva lige.

Liga NBA, končnica:

Vzhodna konferenca:

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 117:111 /2:0/

Zahodna konferenca:

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 96:82 /2:0/

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.