Slovenija
10 ogledov

Po štajerki promet le po prehitevalnem pasu

Prometna nesreča na štajerski avtocesti Bralka Žurnala24
Na štajerski avtocesti med priključkoma Slovenska Bistrica jug in Slovenske Konjice v smeri Ljubljane sta zaradi sanacije plazu zaprta vozni in počasni pas, promet poteka po prehitevalnem pasu.

Promet je preusmerjen na vzporedno regionalno cesto na priključku Slovenska Bistrica jug, nastaja zastoj. Zaprt je tudi uvoz Slovenska Bistrica jug proti Ljubljani.

Do plazenja na območju viadukta Vrhole je prišlo že v soboto zvečer okoli 18. ure, ko je plaz dosegel varnostno ograjo na avtocesti, je povedal Marjan Koler iz Darsa.

Vzdrževalci so najprej zaprli odstavni in vozni pas, okoli 20. ure, ko je plaz dosegel tudi odstavni pas, pa so avtocesto zaprli. Promet je zato urejen po regionalni vzporedni cesti prek priključka Slovenska Bistrica jug in nazaj na avtocesto prek priključka Slovenske Konjice.

"Sanacija plazu je potekala ves dan, na deponijo pa je bilo odpeljano približno 1.000 kubičnih metrov zemljine," je še povedal Koler. Po oceni geologov in projektantov naj bi bilo vse zemljine za okoli 25.000 kubičnih metrov.

V ponedeljek bo promet med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konicami potekal po prehitevalnem pasu, Koler pa opozarja, da utegne priti do zastojev. Voznikom zato svetuje, da se na pot odpravijo pravočasno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.