Svet
15 ogledov

Sandy popularna na FB in Twitterju

Sandy Reuters
Tropska nevihta kot Frankenstorm in Stormpocalypse popularna na spletnih skupnostih. Po deset fotografij na sekundo preko Instagrama.

Tropska nevihta Sandy, pojavlja se tudi pod imeni "Frankenstorm" ali "Stormpocalypse", je najbolj popularna tema pogovorov na socialnem omrežju od Facebooka do Twitterja. Na Twitterju so Frankenstorm, FEMA (Zvezna  agencija za posredovanje v nesrečah) ter New Jersy najbolj iskani pojmi v zadnjih dneh.

"Trenutno se preko Instagrama naloži deset slik na sekundo," je za ameriške medije povedal Kevin Systrom, direktor podjetja, sicer v lasti FB. Samo do ponedeljka popoldan je bilo preko mobilne aplikacije za nalaganje fotografij naloženih 230.000 fotografij, označenih s ključno besedo Sandy, poleg tega pa še 100.000 fotografij, ki so bile objavljene pod ključno besedo tropska nevihta Sandy ter 20.000 fotografij, označenih z besedo Frankenstorm. Konec tedna so uporabniki v pričakovanju nevihte objavljali fotografije priprav na prihod nevihte, nato pa predvsem fotografije razdejanja, ki ga je povzročila Sandy.

Kdo bo prvi uporabil Frankenstorm?

Uporabniki Facebooka so odprli tudi profil z imenom Sandy ter več skupin in skupnosti z imenom "Frankenstorm". Poleg objavljanja zadnjih informacij o nevihti ali razprave o tem, v kakšni meri je Sandy posledica globalnega segrevanja ozračja, najdemo na njihovih zidovih tudi zabavne objave in komentarje.

Med njimi je recimo vprašanje, kateri od predsedniških kandidatov bo prvi uporabil besedo "Frankenstorm". "Obama bo prvi," je prepričan eden od uporabnikov v komentarju. "Sliši se kot še en bušizem," komentira drugi. Ali komentar na Twitterju, v katerem avtor pravi: "Frankenstorm je ugasnil New York. Če imate radi distopijo, je to pravo mesto za vas. Sovražim grozljivke v resničnem življenju."

Morski pes plava po ulici

Da vsemu, kar je objavljeno na spletni skupnosti, ni verjeti, pričajo tudi fotografije, kot je fotografija plavajočega morskega psa na poplavljeni ulici ter fotografija Manhattna, ki ga bo pogoltnil val.

Morski pes na poplavljeni ulici | Avtor: @J7mster/Twitter @J7mster/Twitter

 

 

 

 

 

 

Val pred Manhattnom | Avtor: @ry_hudson/Twitter @ry_hudson/Twitter

Komentarjev 4
  • JohnSmith30699 22:10 30.oktober 2012.

    New York je New York in noben NjuJork ipd...tako kot je Klagenfurt in ne Celovec, tako kot je John in ne Janez itd...

  • Matjaž Krajnc 21:24 30.oktober 2012.

    Ni res,reče se NJU JORK.

  • allstarr111 18:31 30.oktober 2012.

    ŠŠŠŠŠ Ne nimaš prav reče se NEV JORK :)