Šport
75 ogledov

Sanjski debi Valižanov se nadaljuje

(Wales - Severna Irska)
1/18
EPA
Reprezentanca Walesa se je s pomočjo avtogola Severne Irske (1:0) uvrstila v četrtfinale evropskega prvenstva, kar je njen najboljši izid na velikih tekmovanjih po letu 1958.

Otoški derbi dveh debitanskih reprezentanc na EP je več veselja prinesel Walesu. Severna Irska se je sicer dobro borila, na koncu pa klonila po krajšem pritisku tekmecev, ko je skušal branilec Gareth McAuley odbiti žogo pred Halom Robsonom-Kanujem, a zatresel lasten gol. Wales je izenačil svoj najboljši mednarodni dosežek - v četrtfinalu je bil na svetovnem prvenstvu leta 1958.

Wales za razliko od prejšnjih tekem ni deloval najbolj prepričljivo. Severni Irci so bili v uvodu tekme dvakrat nevarni. V 10. minuti je poizkusil Stuart Dallas, v 22. Jamire Ward z razdalje, Wayne Hennessey pa je bil vselej na pravem mestu. Valižani so sicer nekajkrat poizkusili, a Michaela McGoverna resneje niso ogrozili. Premagali so ga sicer v 19. minuti, vendar je Martin Atkinson zadetek upravičeno razveljavil zaradi nedovoljenega položaja.

V 58. minuti je prvič na tekmi na svoj račun prišel prvi zvezdnik Walesa Gareth Bale, ki so ga Severni Irci dobro pokrivali. Priložnost je imel s prostega strela, s 27 metrov je dobro meril, toda McGovern se je izkazal z odlično obrambo.

Severnoirska obramba je delovala prepričljivo in odbijala vse valižanske napade, v 75. minuti pa je klonila. Vendar niso zadeli Valižani, temveč je avtogol zabil McAuley. Aaron Ramsey je na robu kazenskega prostora podal na levo stran do Bala, ki je v kazenskem prostoru iskal Hala Robsona-Kanuja, podajo je želel preprečiti McAuley, a žogo preusmeril v svoj gol.

Severni Irski do konca tekme ni uspelo več resno ogroziti gola Hennesseyja, tudi Valižani pa niso več sprožili nevarnega strela.

Euro 2016, 1/8 finala:

Wales - Severna Irska 1:0 (0:0)
McAuley 75./ag

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.