Magazin
59 ogledov

Sara iz Survivorja: Zdravnik je imel zanjo slabo novico

Sara Dolžan POP-TV-2
Leto 2012 je bilo za Saro Dolžan zelo težko.

Sara iz Survivorja je za Žurnal24 spregovorila o pomenu tetovaže, ki jo nosi na vratu. Gre za par boksarskih rokavic, ki ima zanjo prav poseben pomen. "Prej sem trenirala kickboks, sedaj pa tajski boks. Povezala sem se z mislijo, da se je treba vedno boriti. Leta 2012 je bilo zame težko, saj so za rakom zboleli mama, oče in babica. Žal sta v istem letu bitko z rakom izgubila oče in babica, mama pa je bolezen premagala. Tetovaža je torej opomin, da se je treba boriti za tisto, kar si želimo, in da je življenje borba.“

Sarina mama je imela raka na dojkah. Kot je znano, je ta vrsta raka dedna, zato se je Sara že pozanimala o možnosti rednih pregledov in bila zelo razočarana. "Zavarovalnica pregled krije ženskam po 50. letu in dekletom, čigar mame so zbolele pred 53. letom. Moja mama je zbolela pri 54. So mi pa nedolgo nazaj povedali, da je verjetnost, da zbolim za rakom, velika. Tisti dan me je ta vest strla, a že naslednji dan sem se pomirila. Ni se vredno obremenjevati vnaprej. Treba je živeti in se potruditi za svojo srečo. Če pride smrt prej, lahko vsaj rečeš, da si nekaj doživel,“ je za nas povedala Sara in dodala, da se bo udeležila genskega testa, ki bo razkril, ali je nosilka genske mutacije BRCA1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.