Šport
104 ogledov

"Še zaradi nobene nisem toliko jokal"

Sara Kolak, olimpijska prvakinja v metu kopja EPA
Slovenski trener zlate hrvaške metalke kopja Sara Kolak - Andrej Hajnšek, je stresel kup komplimentov na račun karakterja svoje varovanke.

Kot ljubitelji atletike gotovo veste, je zlato kolajno v metu kopja pri ženskah nekoliko presenetljivo osvojila Hrvatica Sara Kolak, medtem ko je slovenska rekorderka Martina Ratej izpadla v kvalifikacijah in končala igre v Riu na 18. mestu.

Obe trenira celjski trener Andrej Hajnšek, ki za pripravljenost Hrvatice skrbi dve leti, pred tem je zamenjala pet trenerjev.

"Rojena sem v Ludbregu pri Varaždinu, študiram v Reki, a moj drugi dom je Celje, od koder je moj trener Andrej Hajnšek. Trener je moj drugi oče. Preden sva prišla, sem morala vsak dan delati neko čudno vajo in delala sem jo brez vprašanj. Ampak potem sem ga le vprašala, čemu služi. Rekel je: Sara, vadiš, kako stopiti na oder za zmagovalce," je povedala. Razkrila je še, da je trener ob njeni zmagi v Riu jokal, kot še nikoli.

"Ona je dekle za velike stvari"

"Da, res je, že četrtič sem jokal zaradi nje," je za Večernji list dejal Hajnšek. "Prvič sem jokal na Ptuju, ko je vrgla normo za EP, nato v Splitu ob normi za OI, pa nato v Amsterdamu ob bronu na EP in sedaj v Riu. Še zaradi nobene ženske nisem toliko jokal. To so solze sreče," je dejal slovenski trener, ki je pohvalil prizadevnost Kolakove.

"Ona na vsakem treningu grize, se bori. Enkrat sem Martini Ratej kupil knjigo o psihološki pripravi. Zatem je Sara kupila pet takih knjig in tri je že prebrala," je komplimente na račun Hrvatice tresel Hajnšek.

"Hrvati ne veste, kakšen diamant imate. Vedel sem, da bo v finalu vrgla 66 metrov, ona je dekle za velike stvari. Da bova tehnično na nivoju, ki si ga želim, potrebujeva še dve leti. Pred dvema letoma in operaciji rame je bila 40 odstotkov močnejša, takrat je shujšala 11 kilogramov. Ona je pozitivka, garačica in zelo posebno dekle. Stavil bi, da bo nekega dne zrušila svetovni rekord," je o svoji varovanki še povedal Hajnšek.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.