Šport > Nogomet
16 ogledov

Poljski huligani zavzeli Sarajevo

sarajevo huligani neredi Youtube
Na predvečer obračuna drugega kroga kvalifikacij je v prestolnici Bosne in Hercegovine prišlo do fizičnega obračunavanja med navijači Sarajeva in gostov iz Poznana.

Uvod pred kvalifikacijskoo tekmo med Sarajevom in Lechom iz Poznana so zaznamovali navijaški izgredi, ki so zahtevali posredovanje posebnih enot. V nemirih je bilo poškodovanih sedem Poljakov in 11 državljanov Bosne in Hercegovne, od tega trije huje. Ena oseba je bila aretirana.

''Neredi so se začeli v Barščaršiji in se nekaj pred polnočjo nadaljevali v naselju Vogošća. Celotna drama in huligansko navijanje je trajalo nekaj čez polnoč, nato pa se je situacija umirila,'' je poročal Radio Sarajevo.

V neredih so morali posredovati pripadniki posebnih enot. ''Ministrstvo za notranje zadeve je opravilo ogled in lahko potrdimo, da je bilo poškodovanih pet policijskih in osem osebnih vozil. Ranjenih je devet policistov. Razbit je tudi en avtobus,'' je sporočil predstavnik policije Irfan Nefić.

Prizorišče neredov si je ogledal tudi državni tožilec, policija pa zagotavlja, da bo naredila vse, da bi na tekmi preprečila podobne izgrede. Za zdaj ni informacij, ali bo organizator tekme gostujočim navijačem prepovedal obisk stadiona ali jih bo celo predčasno izgnal iz države.

Po poročanju lokalnih medijev so nemire sprožile provokacije gostujočih navijačev, ki so v središču Sarajeva vzklikali: ''To je Srbija!''

Komentarjev 1
  • boogin1 15:23 14.julij 2015.

    Primitiven, grob in nevaren šport, če to šport sploh je ?