Šport
28 ogledov

Šarapova in Connors sta se razšla po le enem dvoboju

Šarapova Reuters
Marija Šarapova je že končala svoje sodelovanje z Jimmyjem Connorsom. Polona Hercog pa je v kvalifikacijah New Havna izpadla proti 461. igralki sveta.

Ruska teniška zvezdnica Marija Šarapova ni prav dolgo zdržala v trenerski navezi z nekdanjim igralcem Jimmyjem Connorsom. Po bučno napovedanem sodelovanju sredi julija se je danes njuno poklicno teniško razmerje že končalo - po zgolj enem dvoboju. Agent Šarapove Max Eisenbud je danes potrdil, da številka tri svetovnega ženskega tenisa in Connors, zmagovalec osmih turnirjev za grand slam in nekoč tudi že trener Andyja Roddicka, ne bosta več sodelovala.

Šarapova je Connorsa najela sredi julija, potem ko je zaradi slabih nastopov po treh letih prekinila sodelovanje s švedskim trenerjem Thomasom Hogstedtom. A potem, ko sta zaradi njene poškodbe opravila le nekaj treningov, je že počilo. Po porazu v drugem krogu v Cincinnatiju, od Rusinje je bila boljša Američanka Sloane Stephens, sta danes teniška velikana že vsak na svojem koncu: Rusinja na Floridi, Connors pa v svoji bazi v Santa Barbari v Kaliforniji.

Hercogova predala

Polona Hercog je po predaji dvoboja v 1. krogu kvalifikacij ostala brez nastopa v New Havnu, na zadnjem turnirju WTA pred odprtim teniškim prvenstvom ZDA v New Yorku. Žreb ji je bil naklonjen, saj je za prvo tekmico dobila neznano Američanko Alexandro Mueller, ki na svetovni teniški jakostni lestvici zaseda komaj 461. mesto, v kvalifikacije pa se je prebila na podlagi posebnega povabila.

A favorizirana tekmica, Hercogova trenutno na lestvici WTA zaseda 102. mesto, v karieri pa je že osvojila dve turnirski zmagi v švedskem Baastadu, je presenetljivo izgubila prvi niz z 1:6 ter po komaj 39 minutah igre v drugem nizu pri izidu 1:3 predala dvoboj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.