• Sob 18 do 28 °C
  • Ned 16 do 25 °C
  • Pon 18 do 26 °C
več na vreme.net

Wimbledon

0 komentarjev

Šarapova ni čakala na povabilo

Ruska teniška igralka Marija Šarapova bo v Wimbledonu nastopila že v kvalifikacijah.

Ig. K. / London / STA

 

Šarapova se bo v Wimbledonu s tekmicami najprej pomerila v kvalifikacijah.

Ruska teniška zvezdnica Marija Šarapova, ki je pred dnevi izvedela, da ne bo prejela posebnega povabila za nastop na odprtem prvenstvu Francije, ki ga je sicer dvakrat osvojila, se je odločila, da bo zaigrala v kvalifikacijah Wimbledona. Prireditelji OP Anglije si že manejo roke, saj jim je njena odločitev zagotovila, da bodo vstopnice šle za med.

Šarapova se je odločila, da za posebno povabilo sploh ne bo zaprosila. Petkratna zmagovalka turnirjev za veliki slam, ki se je po prestani 15-mesečni dopinški kazni aprila vrnila na igrišča, si bo tako morala nastop v All England Clubu zagotoviti skozi kvalifikacije v Roehamptonu.

"Ker sem si po prvih treh turnirjih po prestani kazni občutno popravila uvrstitev na lestvici WTA, bom v Wimbledonu zaigrala v kvalifikacijah in niti ne bom zaprosila za posebno povabilo za glavni žreb," je danes prek spleta sporočila 30-letna teniška igralka.

Rusinja, ki je ta teden prejela vest, da ne bo zaigrala v Roland Garrosu, saj je predsednik francoske teniške zveze Bernard Guidicelli sporočil, da ji ne bodo podelili t. i. wild carda, bo morala za nastop na glavnem delu turnirja v Wimbledonu, ki se bo začel 3. julija, uspešno prestati tri kroge kvalifikacij. Te se bodo začele 26. junija.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima