Šport
35 ogledov

Šarapova odpovedala US Open

marija šarapova EPA
Le nekaj ur pred začetkom zadnjega letošnjega teniškega turnirja za grand slam je Rusinja Marija Šarapova sporočila, da v New Yorku ne bo nastopila.

Razlog za odpoved ruske tenisačice je poškodba noge, zaradi katere ni stopila na igrišče že vse od polfinalnega poraza proti Sereni Williams v Wimbledonu.

Osemindvajsetletna Rusinja, ki je US Open osvojila 2006, je prek Twitterja sporočila, da je naredila vse, kar je bilo v njeni moči, da bi nastopila v Flushing Meadows, vendar ji žal poškodba ne omogoča stoodstotnega posvečanja tenisu.

Zadnji nastop Šarapove je bil v Wimbledonu, ko je vnovič izgubila proti Willliamsovi. Američanke ni premagala že od leta 2004. Slednja bo v New Yorku poskušala osvojiti koledarski grand slam, torej zmagati na vseh štirih velikih turnirjih v enem koledarskem letu.

Slovenija bo imela na US Opnu le eno igralko; Polona Hercog se bo v prvem krogu v noči iz ponedeljka na torek na igrišču številka 14 pomerila s Kazahstanko Zarino Dijas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.