Šport > Nogomet
9 ogledov

Catania z dna, vodilni trojček z zmagami

Gomez Handanović Fiorentina Inter
1/14
EPA
Balotelli odrešil Milan, Inter na sobotni tekmi ugnal Fiorentino, do zmag so prišli tudi vsi trije vodilni klubi lige, Juventus, Napoli in Roma.

Nedeljski obračuni italijanske prve lige so se začeli s presenetljivim izidom v Catanii. Rimski Lazio se je na gostovanju pri (pred tem kolom) zadnjeuvrščeni ekipi opekel in se v prestolnice države vrnil s porazom z 1:3. Poraz je bil hud udarec za ekipo, ki po vrnitvi Edija Reje igra prerojeno in se bori tudi za vstopnico v evropska tekmovanja.

Že sam začetek tekme je bil za Lazio katastrofalen. Domačini so potrebovali vsega 40 sekund, da so prišli do vodstva, ko vratar Berisha močnega strela Izca ni mogel preusmeriti drugam kot v lastno mrežo. Čeprav je v samem zaključku polčasa upe gostov z zadetkom prebudil povratnik Stefano Mauri, pa so domači v drugem polčasu hitro zaključili to zgodbo.

Po dobrih dveh minutah drugega dela igre je Nicolas Federico Spolli poskrbel za novo vodstvo Sicilijancev, zadnji žebelj v krsto Lazia pa je deset minut kasneje zabil Gino Peruzzi. Temna pika ob zmagi Catanie je bila zgolj poškodba Pabla Barrientosa, ki je zelenico zapustil že po petnajstih minutah igre.  

Juventus tokrat bolje

Vodilni klub lige, Juventus, se je drugi teden zapored meril z ekipo iz Verone. Tokrat je na gostovanje v Torino pripotovala ekipa s slovenskim pridihom, Chievo. Po bolečem remiju v zadnjih trenutkih tekme proti Hellasu iz prejšnejga so se črno-beli kot kaže na svojih napakah učili in tokrat tovrstnega presenečenja niso dovolili in slavili s 3:1.

Tudi tokrat so proti Verončanom povedli z dvema goloma prednosti. Prvi zadetek je dosegel Kwadwo Asamoah, drugi pa je bil delo Marchisia. Podoben kot v prejšnjem kolu je bil tudi scenarij drugega polčasa. Martin Caceres je z avtogolom poskrbel za znižanje prednosti in domačim navijačem vlil nekaj bojazni v kosti. A tokrat je ostal zbran Fernando Llorente, ki je z zadetkom za končnih 3:1 podkrbel, da je zmaga ostala doma.

Zasledovalca uspešna

Prednost stare dame na vrhu kljub novim trem točkam ostaja nespremenjena, do zmag sta namreč prišla tudi oba zasledovalca. Napoli je v gosteh pričakovano ugnal zadnjeuvrščeni Sassuolo z 2:0. Za novo zmago sta z zadetkoma poskrbela Džemaili in Insigne, ki sta zadela vsak v svojem polčasu.

Roma je ne zadnji nedeljski tekmi na izpraznjenem Olimpicu gostila neugodno Sampdorio. Motor domače ekipe je sicer potreboval polovico polčasa, da se je ogrel, nato pa so goste zlahka ugnali s 3:0. Po nekaj zapravljenih priložnosti so domači prvi zadetek dočakali ob koncu prvega dela igre, ko je po kotu z glavo zadel Mattia Destro.

Drugi polčas bi hitro lahko prinesel izenačenje, a se sodnik po igranju Benatie z roko v kazenskem prosotru ni odločil za enajstmetrovko. Sodniško darilo so sinovi volkulje dodobra izkoristili. Najprej je Miralem Pjanić z imenitnim prostim strelom z velike razdalje zadel za 2:0, končni izid pa je s tretjim golom po lepi ekipni akciji poskrbel Mattia Destro. 

Inter slavil v Firencah

Na stadionu Artemio Franchi, na katerem je bil tudi (zelo verjetni) bodoči italijanski premier Matteo Renzi (sicer župan Firenc), je v prvem polčasu dominiral Inter. Že vse od začetka tekme je bil zelo razpoložen Rodrigo Palacio, ki bi kmalu skoraj kaznoval lahkomiselnost domačega vratarja Norberta Neta. Argentinec je nato dvakrat stresel tudi vratnico, prvič po protinapadu v 13. minuti, drugič pa po dvoboju "ena na ena", ko je že ugnal čuvaja mreže.

Po še dveh zapravljenih priložnostih Diega Milita so gostje venarle povedli v 34. minuti. Po lepi podaji Fredyja Guarina je Palacio do žoge prišel pred Netom in zabil v prazno mrežo ter tako postavil izid polčasa. Fiorentina je proti golu Samirja Handanovića v prvem polčasu sprožila le en strel, na začetku drugega pa hitro prišla do izenačenja. Ljubljančan je očitno slabo ocenil let žoge po udarcu Juana Cuadrada z razdalje in žoga mu je pod roko ušla v gol.

Icardi zabil iz "offsida"

Rezultat 1:1 je bil na semaforju le 18 minut. Juto Nagatomo je v 65. minuti poslal zelo natančen predložek proti Mauru Icardiju, Argentinec pa je (iz prepovedanega položaja) ob Nenadu Tomoviću zabil odločilni zadetek. Zaostanek je Vincenza Montello prisilil v reakcijo, na igrišče je poslal Maria Gomeza. A tudi to ni pomagalo Toskancem. Zadnjo priložnost je v sodnikovem dodatku zapravil Alessandro Matri, ki je volej poslal mimo gola. 

Inter se je z zmago Fiorentini približal na pet točk zaostanka, trenutno obe ekipi zasedata mesti, ki vodita v Evropsko ligo. Josip Iličić je, tako kot Handanović, odigral vseh 90 minut. Liga prvakov se bo, kot zaenkrat kaže, obema kluboma zopet izmuznila, saj bi Napoli z zmago pri skromnem Sassuolu Violi pobegnil na šest točk razlike, Milančanom pa na enajst.

Italijanska liga, 24. krog:

AC Milan : Bologna 1:0 (0:0)
Balotelli (86)
Birsa (AC Milan) ni bil v ekipi, Krhin (Bologna) je odigral celotno tekmo.

Fiorentina : Inter 1:2 (0:1)
Cuadrado (46); Palacio (34), Icardi (65)
Iličić (Fiorentina) in Handanović (Inter) sta odigrala celotno tekmo.

Catania : Lazio 3:1 (1:1)
Izco (1), Spolli (48), Peruzzi (58); Mauri(45)

Atalanta : Parma 0:4 (0:1)
Molinaro (9), Benalouane (75/a.g.), Cassano (77), Schelotto (90)

Cagliari : Livorno 1:2 (0:1)
Nene (64); Emerson (44), Paulinho (54/11-m)
RK: Conti (71)/Cagliari

Genoa : Udinese 3:3 (1:2)
Konate (45), Gilardino (69, 79); Basta (35), Fernandes (40), Muriel (48/11-m)

Juventus : ChievoVerona 3:1 (2:0)
Asamoah (17), Marchisio (29), Llorente (58); Caceres (51/a.g.)
Cesarja in Lazarevića (oba Chievo) ni bilo v zasedbi.

Sassuolo : Napoli 0:2 (0:1)
Džemaili (37), Insigne (56)

Roma : Sampdoria 3:0 (1:0)
Destro (44, 57), Pjanić (54)
RK: Gastaldello (80/Sampdoria)

Hellas Verona : Torino 1:3 (1:0)
Toni (36/11-m); Immobile (49), Cerci (53), El Kaddouri (61)
Kurtić (Torino) je odigral celo tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.