Šport
16 ogledov

Savšek na tretji stopnički

Benjamin Savšek EPA
Slovenski kanuist Benjamin Savšek je na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Seu d'Urgellu osvojil tretje mesto.

Za zmagovalcem, Francozom Denisom Gargaudom Chanutom, je Benjamin Savšek zaostal 2,95 sekunde. Drugi je bil Slovak Matej Benuš z 2,02 sekunde zaostanka. V finalu je veslal tudi Luka Božič, ki je bil z dobrimi devetimi sekundami zamude 10.

Danes je v finalu med kajakaši veslal še Peter Kauzer in bil na koncu sedmi s 4,05 sekunde zaostanka za zmagovalcem, Francozom Borisom Neveujem. Drugo mesto je osvojil Španec Samuel Hernanz s 0,55 sekunde zaostanka, tretje pa Avstralec Lucien Delfour, ki je zaostal 1,44 sekunde. V polfinalu so izpadli Simon Brus, ki je bil 20., Janoš Peterlin s 30. in Martin Srabotnik z 38. mestom. Med kanuisti je bil v polfinalu Jure Lenarčič 22., Anže Berčič pa 29.

V nedeljo nastop v polfinalu kajakašic čaka Evo Terčelj in Uršo Kragelj, med polfinalisti kanuističnih dvojcev pa bosta tekmovala Božič in Sašo Taljat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.