Šport
60 ogledov

''Schumacher je poskušal goljufati''

michael schumacher EPA
Trikratni svetovni prvak Niki Lauda je postregel z zanimivo izjavo na račun brezkompromisne dirkaške mentalitete, po kateri je slovel Michael Schumacher.

V četrtek je minilo natanko 25 let, odkar je Michael Schumacher prvič v svoji karieri nastopil na dirki formule 1. O začetkih sedemkratnega svetovnega prvaka je spregovoril nekdanji dirkač Bertrand Gachot, ki je bil posredno zaslužen za to, da je Nemec dobil priložnost v ekipi Jordan.

Schumacher je v naslednjih 15 letih podrl kopico rekordov in se v zgodovino zapisal kot statistično najuspešnejši dirkač vseh časov. Na svoji poti do legend pa je poskrbel tudi za nekaj incidentov.
Nemec je imel status prijetnega in dostopnega dirkača, ki se je na stezi prelevil v brezkompromisnega in hladnokrvnega uresničevalca poklicnih ambicij. Celotno kariero je bil zvest mentaliteti, katere glavno vodilo je bila zmaga za vsako ceno. 

''Poskušal je goljufati, kadar je imel priložnost, kar zame ni nekaj negativnega,'' je za BBC povedal Niki Lauda in poudaril, da takšnega početja ne obsoja: ''Ne, ker dirkači to morajo početi, drugače ne morejo zmagati.''

O neskladnosti med dirkačem, ki so ga poznali v paddocku, in dirkačem, ki si je na stezi privoščil marsikatero umazano potezo, je spregovoril tudi njegov nekdanji dirkaški inženir Pat Symonds''Veliko sem razmišljal o tem, ker ga zelo dobro poznam. Vem, kako razmišlja, poznam njegovo osebnost. Michael je popolnoma pošten in moralen človek, a izjemno tekmovalen. Seveda je bil kot dirkač zelo tekmovalen, a jaz govorim o tekmovalnosti z veliko začetnico. Mislim, da mu je pri odločitvah, ki jih je moral sprejeti v delčku sekunde, tekmovalnost zameglila misli, ker to ni bilo v njegovem značaju. Treba je priznati, da so bila to namerna dejanja, ki so bila posledica odločitve v nanosekundah, ne pa premišljena namerna dejanja,'' je pojasnil britanski inženir.

''Michael ni samo eden najboljših dirkačev, temveč eden najboljših športnikov vseh časov. Delal je napake. Vsi delamo napake. Ne bi rekel, da gre za genija s pomanjkljivostmi. On je preprosto genij,'' je pristavil Symonds.

 
Komentarjev 3
  • Dav Lob 13:02 27.avgust 2016.

    nauk zgodbe" bodi majhen lopov ali goljuf pa boš boljše živel.

  • Avatar Syn
    Syn 08:24 27.avgust 2016.

    Se popolnoma strinjam. Njegov karakter je bil na dnu dna. Prava sramota za F1.

  • drejca1 23:33 26.avgust 2016.

    'Poskušal je goljufati, kadar je imel priložnost, kar zame ni nekaj negativnega,'' Ja, vedno pošteno ali z goljufijo........in zato ga nisem nikoli marala...in goljufati je negativno !!Preko trupel je šel /( ko je Senna umiral, je Berger ...prikaži več parkiral svoj dirkalnik in bil z njim...Šumi pa je teral in zmagal...) to pove vse o njegovem karakterju....