Šport > Moto športi
45 ogledov

Schumacherju se bodo poklonili

Michael Schumacher ferrari Reuters
V petek, ko bo sedemkratni prvak Formule 1 Michael Schumacher praznoval 45. rojstni dan, se bodo njegovi navijači zbrali pred bolnišnico v Grenoblu in se tako poklonili svojemu junaku, ki se po smučarski nesreči bori za življenje.

Na Facebook strani ekipe iz Maranella so napovedali, da bodo jutri organizirali tih in spoštljiv dogodek pred bolnišnico v Grenoblu. Tako se želijo pokloniti dirkaški legendi in izraziti svojo podporo. Na spletni strani Scuderia Ferrari so zapisali, da pripravljajo poseben poklon nekdanjemu dirkaču, ki je ekipi prinesel pet zaporednih naslovov.

"Ne bo se vdal"

Družina Michaela Schumacherja se je prvič po nesreči odzvala na nedavno dogajanje. Na spletni strani so se zahvalili vsem, ki so v teh dneh v mislih z njimi in ki so jim izrazili podporo. "Vsi vemo, da je borec in da se ne bo vdal," so še zapisali.

Schumacherjeva družina je že vse dni ob njem v bolnišnici. Poleg žene, sina in hčerke sta tam tudi njegov brat in oče.

Stabilno, a še vedno kritično

Schumacher se je ponesrečil v nedeljo, ko je s skupino prijateljev smučal na smučišču v Meribelu. Potem ko je pomagal deklici, ki je padla na smučišču, je zapeljal na neurejeni del smučišča. Tam je trčil ob skalo, zaradi česar ga je dvignilo v zrak, nato pa je z glavo udaril ob drugo skalo. Udarec je bil tako silovit, da se je čelada razpolovila.

Nekdanjega dirkača so nemudoma odpeljali v lokalno bolnišnico, od tam pa v univerzitetni klinični center v Grenoble. Zdravniki so ga do sedaj dvakrat operirali, Schumacher pa ostaja v komi. Njegovo stanje je stabilno, a še vedno kritično. Njegova usoda tako še naprej ostaja negotova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.