Magazin > VIP
36 ogledov

Schumi naj bi odprl oči

Michael Schumacher EPA
Mediji ugibajo, kaj pomenijo "trenutki zavesti in prebujanja".

Michael Schumacher naj bi glede na pisanje nekaterih medijev vzpostavil očesni kontakt in se odzival na glasove. Pred dvema dnevoma je njegova manegerka Sabina Kehm za medije povedala, da Nemec na trenutke kaže "trenutke zavesti in prebujanja". To je uradno sporočilo, a mediji ugibajo, kaj to konkretno pomeni.

Odzival naj bi se tudi na glasove

Italijanski La Gazzeta dello Sport poroča, da naj bi Schumacher premikal oči, medtem ko se po navedbah nemškega Bild am Sonntag 45-letni Nemec celo odziva na glasove. Neurolog Joachim Rother je za Bild povedal: "Reakcija je vedno znak neke zavesti in jo je zato gotovo treba obravnavati pozitivno, za razliko od refleksa, ki se zgodi brez udeležbe možganov," je povedal. "Ko je bolnik pri zavesti in predpostavljamo, da razume prisotne, poskušamo z njim vzpostaviti komunikacijo. Določimo nek znak in pacientu recimo rečemo, da zapre oči, če nas sliši. To so verjetno poizkusili tudi pri Schumiju," pa je povedal nevrolog Manfred Holzgraefe.

Že trije tedni znakov zavesti

Po pisanju nemškega Focusa naj bi Schumacher znake zavesti kazal že tri tedne. Časnik se sklicuje na poročanje francoskega športnega časopisa L'Equipe, ki med drugim piše tudi, da naj bi Schumacher odprl oči.

Schumacher se je konec decembra ponesrečil pri smučanju. Zaradi hudih poškodb možganov je od takrat v umetni komi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.