Šport > Nogomet
6 ogledov

Scolari zbodel Špance: "Odigrali so tekmo manj"

Scolari Brazilija Urugvaj polfinale pokal konfederacij Belo Horizonte EPA
V psihološke igrice med Brazilijo in Španijo, ki so se na pokalu konfederacij začele že pred dnevi z zgodbo o slačipokru, se je zdaj vključil tudi domači selektor Luiz Felipe Scolari.

"Španija je ekipa, ki ima temelje postavljene že dolgo časa, in ki prihaja v finale z eno tekmo manj od nas, saj so proti Tahitiju spočili vse svoje igralce. Zavedamo se njihove kakovosti, verjamem pa, da prihajamo v pogojih, ko bo zmaga možna," je pred velikim nedeljskim finalom na Maracani dejal brazilski selektor Luiz Felipe Scolari. Reprezentanca Španije bo imela pred finalom v Riu de Janeiru namreč na voljo manj počitka od gostiteljev

Ti so že v sredo premagali Urugvaj v Belo Horizonteju (2:1) in zaradi prestavljenega leta sicer zamudili prvi polčas četrtkove tekme v Fortalezi, a imajo na čelu z branilcem Thiagom Silvo več kot dovolj informacij in izkušenj s španskim nogometom.

"Španija je ekipa z veliko individualne tehnike, z velikimi igralci in trenerjem, ki opravlja izvrstno delo, ampak prepričan sem, da lahko dobimo to tekmo," je dejal branilec Paris Saint-Germaina in neuslišana želja Tita Vilanove, ki si ga želi na vsak način pripeljati v Barcelono.

"Navijači nas ne bodo pustili na cedilu"

Scolari meni, da imajo Španci veliko prednost zaradi "treninga" s Tahitijci, čeprav so imeli Brazilci od začetka turnirja dan počitka več od aktualnih evropskih in svetovnih prvakov. Selektor "verdeamarelhe" računa tudi na podporo prenovljene Maracane.

"Več kot 70.000 Brazilcev bo kričalo in nas podpiralo, da bi osvojili naslov. Prepričan sem, da nas navijači v Riu de Janeiru ne bodo pustili na cedilu, tako kot nas niso navijači iz Brasílie, Salvadorja, Fortaleze in Belo Horizonteja," je še dodal Scolari.

Pokal konfederacij, finale (Rio de Janeiro, stadion Maracanã):

Nedelja ob 00.00:
Brazilija − Španija

Za tretje mesto (Salvador, Arena Fonte Nova):

Nedelja ob 21.00:
Urugvaj − Italija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.