Slovenija
26 ogledov

SD lahko reče ne

biznis 01.04.2008 Telekom stavba, Bavarski dvor, Ljubljana, foto: Bostjan Tacol Boštjan Tacol
Lahko se zgodi, da bodo socalni demokrati glasovali proti seznamu 15 podjetij za prodajo.

V SD se glede podpore prvemu privatizacijskemu svežnju še niso dogovorili. Kot je dejal predsednik stranke Igor Lukšič, bi bilo dobro, da državni zbor o tem glasuje že na julijski seji, a pričakuje tudi zagotovila, da ne bo šlo za razprodajo in interes, da bi nekateri prišli do provizij.

Iz stranke so doslej prihajali različni signali glede podpore prvemu svežnju podjetij za prodajo, čeprav so načeloma do privatizacije zadržani. Lukšič je na današnji novinarski konferenci pojasnil, da se bodo odločali med dvema prioritetama, in sicer, da ne bo šlo za razprodajajo premoženja, in med tem, da ne povzročajo destabilizacije Slovenije.

Pet podjetij v postopku

Za pet podjetij (Adria Airways, Aero, Elan, Fotoni in Helios) so se postopki prodaje že začeli, za preostalih deset pa še ne. Poleg petih naštetih so na seznamu še Aerodrom Ljubljana, Adria Airways Tehnika, NKBM, Telekom Slovenija, Cinkarna Celje, Gospodarsko razstavišče, Paloma, Terme Olimia Bazeni, Unior in Žito.

Vlada napoveduje še, da bo po prvem seznamu do jeseni pripravila klasifikacijo in strategijo upravljanja kapitalskih naložb, v kateri bo določeno, v katerih družbah bo država obdržala lastništvo in katera podjetja bodo šla v prodajo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.