Slovenija
19 ogledov

SD pred SDS, SLS tretja

slovenija 16.04.12 Janez Jansa, Vinko Gorenak, Zvonko Cernac, Karel Erjavec, Jan Boštjan Tacol
Če bi bile volitve v nedeljo, bi največ, 18,2 odstotka glasov, dobila SD pred SDS z 12,2 odstotka, na tretje mesto pa bi se uvrstila SLS z 8,3 odstotka glasov, kažejo rezultati javnomnenjske ankete Vox populi.

Prvim trem strankam sledijo Državljanska lista s 7,9 odstotka, Pozitivna Slovenija (sedem odstotkov), DeSUS (3,2) in NSi z dvema odstotkoma podpore. Za druge stranke bi volilo 2,9 odstotka vprašanih, 14,4 odstotka se še ni odločilo, slaba četrtina oz. 23,9 odstotka pa ne bi šla na volitve. Tako kažejo rezultati javnomnenjske ankete Vox populi, ki jo je za Dnevnik in POP TV pripravila agencija Ninamedia.

Štiri petine nezadovoljnih z vlado

Delo vlade večina ocenjujejo kot neuspešno. Takšnega mnenja je 78,9 odstotka anketirancev, 19 odstotkov pa jih nasprotno delo vlade ocenjuje kot uspešno.

Državni zbor si je za svoje delo tokrat prislužil povprečno oceno 2,32 na lestvici od ena do pet.

Večina anketirancev je sicer kot najbolj pomembno ocenila pravno državo. Takšnega mnenja je 63,3 odstotka vprašanih, 20,7 odstotka sodelujočih je izpostavila finančno stabilnost države, le 12,8 odstotka pa je dalo prioriteto obstoju koalicije iz razloga, da bi se izognili politični krizi v državi.

Žerjav ostaja med najbolj priljubljenimi

Na lestvici priljubljenosti politikov je na prvem mestu še vedno predsednik SLS Radovan Žerjav, ki mu sledijo predsednik države Borut Pahor, evropski komisar Janez Potočnik, minister za delo Andrej Vizjak in predsednik DZ in Državljanske liste Gregor Virant. Na repu lestvice sta se znašla prvaka največjih parlamentarnih strank. Predsednik PS Zoran Janković je pristal na 20., predsednik SDS in premier Janez Janša pa na 21. mestu.

Komentarjev 13
  • feferon 12:12 21.januar 2013.

    Takšne bedarije pa še ne! Še Američani bi postavili predsednike pred sodišče ,če bi obstajal samo sum korupcije. Pri nas je pa ravno obratno. Tito je umrl, drugega dosmrtnega diktatorja pa mislim, da ne rabimo...Zato pazite koga podpirate oz. ne ...prikaži več ščijte proti vetru...

  • PIT 22:04 20.januar 2013.

    KLOBO- s tabo pa ni vse OK! Če pa zdaj se vedno mislis,da vsi napadajo in hocejo rusit JJ pa su hudo bolan. JJ in Jankovic sta sama sebe zrusla z svojimi dejanji. Malo spreglej in stopi iz te tvoje ...prikaži več stranke in poglej malo bolj siroko in ne glej s temi opranimi mozgani.lp

  • BenX 21:28 20.januar 2013.

    to je torej vsaj 30% ljudi, ki nočejo sprememb in bi SPET volili stare glupe ksihte. še nam gre predobro... vse demonstracije so za brezveze. naj kar lopovi in vsi s ponarejenimi spričevali nazaj pridejo (če je slučajno kdo odšel). ...prikaži več slovensko volilno telo to rade volje tolerira.