Slovenija
133 ogledov

SDS bo glede Gombočeve počakala na preiskavo

Sestanek predsednikov parlamentarnih strank. Anže Petkovšek
Stranka SDS se bo glede stališča do domnevnega primera ponarejenega spričevala njihove poslanke Alenke Koren Gomboc odločala na podlagi ugotovljene materialne resnice, je na novinarski konferenci po seji vlade povedal premier in predsednik SDS Janez Janša.

V primeru poslanke SDS Alenke Koren Gomboc so v igri konkretni dokumenti, kjer je možno z neodvisno strokovno ekspertizo ugotoviti njihovo pristnost, zato se bo materialna resnica lahko ugotovila, je dejal predsednik SDS in vlade Janez Janša. Kot je napovedal, bo stranka ravnala v skladu s temi ugotovitvami.

Po poročanju nekaterih medijev naj bi namreč Koren Gombočeva ponaredila spričevalo o zaključnem izpitu na Srednji trgovski šoli Maribor. Pri pojasnjevanju ponarejenega spričevala preiskovalcem naj bi predložila priporočilo, ki naj bi ga po redni odpovedi delovnega razmerja dobila od SKB banke. A tudi to priporočilo naj bi bilo ponarejeno.

Janša, ki je na vprašanje o Koren Gombočevi odgovarjal na novinarski konferenci po seji vlade, je poudaril, da se v SDS odločajo na podlagi ugotavljanja materialne resnice in da bo tako tudi tokrat. Dejal je, da so bili tako primeri, ko je ugotavljanje materialne resnice pokazalo, da je bil "medijski stampedo" upravičen, in primeri, ko se je izkazalo, da je šlo zgolj za medijsko diskreditacijo.

Komentarjev 5
  • tartufka2226 11:45 02.februar 2013.

    seveda je zavlačevanje saj vsak dan dobi 180 e ,zato je MARINČIČ-TUDI POČAKAL ŠE EN DAN

  • ennanova 11:13 02.februar 2013.

    Cankarjev dom – obvezna zgodovinska vaja?O resnični demokracija, razpadanju vrednot in vsem drugem.http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/766-cankarjev-dom--obvezna-zgodovinska-vaja

  • pikijakob 21:22 01.februar 2013.

    a številke od šole, ki je izdala spričevalo pa ne najdejo? ali jim mogoče ne dela telefon? ali pa je samo zavlačevanje?