Slovenija
86 ogledov

SDS izbrisala življenjepis Koren Gombočeve

Alenka Koren Gomboc spletna stran SDS
Poleg očitkov o ponarejenem spričevalu je poslanko SDS Alenko Koren Gomboc doletela še anonimna ovadba o zlorabi položaja v banki. Stranka je njen življenjepis izbrisala s svoje spletne strani.

Po razkritju o ponarejenem spričevalu je stranka SDS svoji poslanki Alenki Koren Gomboc na spletni strani izbrisala življenjepis. Včeraj je bil življenjepis še viden, danes pa je poleg njene fotografije zapisano le, v katerih odborih je članica.

V stranki pričakujejo, da bo poslanka sama pojasnila in odgovorila na očitke v zvezi s ponarejenim spričevalom.

Se je pa včeraj odzval predsednik DZ Gregor Virant in dejal, da "ponarejevalci diplom ne sodijo v državni zbor".

Anonimka ji očita zlorabo položaja v banki

Celjski kriminalisti zbirajo informacije v okviru predkazenskega postopka glede ovadbe, ki poslanki SDS očita zlorabo položaja v banki SKB. To ji očitajo anonimneži, viri blizu banki pa trdijo, da o tem, da so bili sproženi določeni postopki pričajo zapiski, ki jih banka še vedno hrani, pišeta Dnevnik in Večer. Kriminalisti preiskujejo sum o zlorabi položaja in domnevnem ponarejanju poslovnih listin pri odobritvi kreditov v SKB. Po pisanju današnjega Večera pa na dan prihajajo tudi indici, da bi to lahko bil dejanski razlog, zakaj je Koren Gombočeva morala zapustiti banko.

Po Večerovih podatkih kriminalisti preučujejo, ali obstojajo razlogi za sum storitve več kaznivih dejanj, tako zlorabe uradnega položaja, ponareditve listin kot tudi protipravne pridobitve premoženjske koristi. Anonimna ovadba, ki so jo prejeli kriminalisti, Koren Gombočevo obtožuje, da naj bi pri odobritvi kreditov prirejala zneske. Kam je bila nakazana razlika denarja, zaenkrat še naj ne bi bilo znano, piše Večer. Preiskujejo pa tako možnosti, da naj bi bila razliko med dejanskim in višjim zneskom obdržala sama ali pa pridobila za nekoga drugega. Pri tem nobenega postopka, niti zaradi spričevala niti zaradi kreditov, pri pristojnih organih ni sprožila banka.

Po pisanju Dnevnika na tožilstvu podrobnosti o pravnomočno zaključenem kazenskem postopku, ki so ga zoper poslanko Koren Gombočevo vodili pred šestimi leti, ne razkrivajo, ponarejeno spričevalo, s katerim se je prijavila na delovno mesto v SKB, pa še vedno hranijo. Koren Gombočeva se je namreč z njimi pogodila in v korist slovenjgraške bolnišnice nakazala 1000 evrov, kar je v skladu z zakonom, zato je tožilstvo s sklepom kazensko ovadbo zavrglo.

Komentarjev 20
  • gec 16:14 24.januar 2013.

    darko,a bo odstopila darko???

  • Sajko Sojka 01:21 23.januar 2013.

    živel komunizem , boljši je spet on janševeg fašizma in demokratijeV komunizmu se ni kradlo kot u jaševem fašizmuV komunizmu je funkcioniralo sodstvo, u janšizmu ničJanšino sodstvo zapira sam ovisnike(narkomane) ki so u kradli sosedu avto radio ...prikaži več vredan 30 evrov ,strogo to je velika tatvinakr 5 let bez pomilostitve!Pa JANŠA MAMU TI JEBEM DO GDAJ BOŠ KADU

  • Sajko Sojka 01:20 23.januar 2013.

    živel komunizem , boljši je spet on janševeg fašizma in demokratije V komunizmu se ni kradlo kot u jaševem fašizmu V komunizmu je funkcioniralo sodstvo, u janšizmu nič Janšino sodstvo zapira sam ovisnike(narkomane) ki so u ...prikaži več kradli sosedu avto radio vredan 30 evrov ,strogo to je velika tatvinakr 5 let bez pomilostitve!Pa JANŠA MAMU TI JEBEM DO GDAJ BOŠ KADU