Slovenija
89 ogledov

SDS izključil člana, ker ne gre na protest?

slovenija 20.06.2011 Jansa, Matoz, novinarska konferenca predsednika SDS Janeza Boštjan Tacol
Član SDS trdi, da ga namerava stranka izključiti, ker se jutri ne bo udeležil shoda Zbora za republiko, ampak vseslovenske vstaje.

Tomaža Reparja bo stranka SDS izključila, ker se jutri ne bo udeležil shoda Zbora za republiko, temveč popoldanskega shoda, se pravi tretje vseslovenske vstaje, pišejo Finance.

Podjetnik Repar je za časnik povedal, da so ga včeraj klicali iz strankine območne enote v Škofljici. Ko jim je med pogovorom razložil, da se ne bo udeležil shoda Zbora za republiko, ampak popoldanskega, vstajniškega, so mu na drugi strani linije dejali, da ga bodo izključili iz stranke.

Sram ga je

Repar se z zborovanjem in načinom delovanja SDS ne strinja, saj meni, da gre za poskus delitve naroda. Shod se mu zdi neumesten in provokativen, pravi pa tudi, da ga je sram, ker je "v stranki, ki jih organizira".

Jutrišnjega popoldanskega protesta pa se namerava udeležiti, ker "to ni protest proti Janezu Janši (kot to na vsak način želi predstaviti SDS), ampak so demonstracije proti vsem pokvarjenim in nesposobnim politikom ter tajkunom, ki nam, predvsem pa našim otrokom, uničujejo sedanjost in prihodnost", je za Finance dejal Repar.

SDS: Ne drži

V SDS pravijo, da navedbe nikakor ne držijo. "Razlogi za prenehanje članstva so natančno navedeni v statutu stranke," so zapisali stranki. "In temeljnega pravnega akta se v SDS držimo."

Novačenje udeležencev shoda

Včeraj smo že pisali o tem, da SDS množično novači udeležence jutrišnjega shoda. Nekateri mediji so tudi pisali, da je SDS plačevala po 30 evrov na osebo za udeležbo na shodu, kar v stranki zavračajo. "Gre za nezaslišano laž, ki smo jo demantirali že včeraj," so zapisali v izjavi za javnost. "Očitno obstaja zelo velik interes, da se v skladu z normami pravne države prijavljen shod že vnašrej diskreditira in oblati."

Številni vidnejši člani stranke so že včeraj potrdili udeležbo na shodu in to počnejo še danes. Govor bo imel tudi predsednik SDS Janez Janša.

Komentarjev 54
  • Žurnalček 16:54 09.februar 2013.

    Če je kdo komunjarafukara je to tvoj Plešec in noben drug v tej državi, to si zapomni. Ti ne štekaš v politiki absolutno nič.

  • feferon 11:50 09.februar 2013.

    A vas ne skrbi podobnost z Dolfijem. kdor ni bil z njim je bil avtomatsko v lagerju.

  • Scott 22:24 07.februar 2013.

    Glazba,Rozvita, a? Rosvita ! Imate tudi vi ponarejena spričevala o izobrazbi ali imate kumrovško?