Slovenija
20 ogledov

SDS mimo Erjavca?

Karl Erjavec Anže Petkovšek
Kadrovanje. Kljub ministrovi zamrznitvi postopka imenovanj veleposlanikov ta v polnem teku.

Čeprav je zunanji minister Karl Erjavec zaradi vladne krize pred nedavnim ustavil postopke imenovanja vodij diplomatsko-konzularnih predstavništev, naj bi na zunanjem ministrstvu (MZZ) že tekli postopki za imenovanje novih veleposlanikov v tujini. Viri blizu ministrstva trdijo, da naj bi imenovanja vsaj 12 novih veleposlanikov potekala brez vednosti ministra Erjavca.

Do pomladi vse nared

Šlo naj bi za 12 novih slovenskih veleposlanikov, ki bi bili imenovani takoj po odhodu Erjavca, zasluge za “hitenje” pa naj bi imela vladna SDS. Na naša vprašanja, ali drži, da postopek ni več “zamrznjen”, v kateri fazi je in za kdaj je načrtovano imenovanje novih veleposlanikov, so na MZZ odgovorili, da so postopki izbire kandidatov za mesta v diplomatsko-konzularnih predstavniških v teku in bodo končani predvidoma do pomladi.

O tem, ali je seznanjen, da je postopek imenovanj vnovič v teku, smo želeli vprašati tudi ministra Erjavca, a se včeraj na naše klice ni odzival.

Komentarjev 7
  • voje 11:54 19.februar 2013.

    Sedaj bo tudi Rupel dobil mesto,kar mu preje dvakrat ni uspelo.

  • Fertel 10:49 19.februar 2013.

    Vsi vpijete Janša, Janša je kriv... Kaj pa opozicija? Vedno večja je in v večini. Zakaj ne izglasujejo nezaupnice?Ker se jim fučka za Slovenijo. Samo za svoje dobro plačane službe jim je, kajti bojijo se, da ne bodo ...prikaži več več prišli v parlament in leto dni dobre službe se jim še kako pozna...Vsi so krivi in vsi morajo zginiti.

  • bojovi 09:55 19.februar 2013.

    Super, Janša bo še več svojih nastavil, namesto da bi odstopil. SRAMOTA!