Slovenija
40 ogledov

SDS poziva k ponarejanju vinjet

nakuip vinjete Žurnal24 main
V SDS objavili nasvete za ponarejanje; trdijo, da gre za satiro.

"Po do zdaj opravljenem preverjanju objava tega zapisa sama po sebi ne pomeni obstoja kaznivega dejanja," o zapisu na spletni strani SDS pravijo na policiji in dodajajo, da bi se moralo napeljevanje izražati kot naklepno vplivanje napeljevalca na storilca: "Napeljevanje kot udeležba pri kaznivem dejanju je kaznivo, ko se nanaša na konkretno dejanje in konkretnega storilca."

 

Dars: O namenu ne sodimo

 

Največja opozicijska stranka je na spletni strani objavila zapis z navodili, kako doma izdelati vinjeto, in ga poimenovala Alenkina kopiraj-prilepi letna vinjeta, pri tem pa zapisala: "Če vas ustavijo pridni delavci Darsa ali skrbni policisti, ki vam poskušajo izreči kazen, uporabite FDV-jevo genialnost in jim razložite: 'Tale letna vinjeta ni plagiat, je le malomarno narejena. In to prav gotovo ne more biti zadosten razlog za izdajo globe ali odvzem vinjete'."

 

 

Z Darsa so nam sporočili, da presojanje resnosti in namena objav na drugih spletnih straneh ni v njihovi pristojnosti ter da se navodila o takšnem ali drugačnem ponarejanju oziroma prenašanju vinjet pojavljajo tudi na drugih spletnih straneh.

 

SDS: Gre za satiro

 

"SDS ne spodbuja k ničemur, še najmanj k ponarejanju," pravijo v največji opozicijski stranki in dodajajo, da so objavili zgolj duhovit zapis v satirični rubriki Politična drsalnica, ki opozarja na zgrešeno politiko vlade skrajne levice.

Komentarjev 31
  • Zdravko Novosel 16:25 17.september 2013.

    Satira??? Potem naj si mislimo da je šverc z orožjem bila le šala?? Dejte no,to je sranje na kvadrat,naj se v sdss malce zamislijo in ne napeljujejo ljudi k goljufijam!

  • vinkl.kugla 15:53 17.september 2013.

    Kakšna satira, kakšni izgovori!?To je javno spodbujanje k kaznivemu dejanju.

  • Ronald Reagan 22:07 16.september 2013.

    Samo kreteni, srbi in cigani niso razumeli...ti pač potrebujejo razlago...