Slovenija
25 ogledov

SDS prevzema vodstvo, SD, PS navzdol

Kongres SDS Žurnal24 main
Na lestvici priljubljenosti strank je prvo mesto znova prevzela SDS, ki bi jo volilo 12,2 odstotka vprašanih in je svoj rezultat precej izboljšala. Drugi bi bili SD z 11,6 odstotka, tretja pa PS s 6,2 odstotka.

Med strankami bi se na morebitnih volitvah na četrto mesto zavihtel Desus (dobil bi štiri odstotke). Sledile bi ji SLS (2,6 odstotka), NSi (2,3 odstotka) in DL (1,9 odstotka). 37,6 odstotka vprašanih ne bi šlo volit, 18,5 odstotka pa jih ne ve, kako bi volili, kaže anketa Večera.

SD in PS navzdol

SDS je sicer tudi stranka, ki je glede na avgust precej povečala svojo priljubljenost, saj bi jo takrat volilo 9,4 odstotka vprašanih. Svoj rezultat so poslabšali SD, ki bi jih še avgusta volilo 13,2 odstotka vprašanih. Prav tako se je slabše odrezala PS, ki bi jo avgusta volilo 7,1 odstotka vprašanih.

Glede na avgust so priljubljenost nekoliko povečali Desus (avgusta bi ga volilo 3,7 odstotka vprašanih), SLS (avgusta bi jo volilo 1,9 odstotka vprašanih) in DL, ki bi jo avgusta volilo 1,6 odstotka vprašanih. Podpora pa je nekoliko upadla NSi, saj bi jo avgusta volilo še 3,5 odstotka vprašanih.

Ocena vlade pada

Vlada Alenke Bratušek je na javnomnenjski redovalnici, kjer vprašani delo vlade ocenjujejo z ocenami od ena do pet, dobila nižjo oceno kot prejšnji mesec. Povprečna ocena njenega dela je zdaj 2,38, medtem ko je bila avgusta 2,53. Največjo podporo ima vlada med upokojenci in volilci strank SD, Desus in PS, najmanj pa med mladimi in brezposelnimi.

"Čim prej zaprosite za pomoč"

33,8 odstotka vprašanih sicer meni, da bi se morala vlada čim prej soočiti z resnico in evropski reševalni sklad zaprositi za pomoč. 26,8 odstotka jih meni, da se lahko Slovenija sama izvleče iz krize, 15,3 odstotka pa, da jo lahko izvleče samo trojka. 10,8 odstotka jih meni, da pomoč iz evropskega reševalnega sklada ne bo zadoščala za izhod Slovenije iz krize.

Komentarjev 7
  • gina 12:15 03.oktober 2013.

    Narod, če hočete iz tega dreka, dajte Janši in ostali desnici 51 ! A vam še zdaj ni jasno, kako so vas levakarji nategnili!

  • alfredo 11:40 03.oktober 2013.

    Vse počasi prihaja na svoje mesto;)

  • Ronald Reagan 11:03 03.oktober 2013.

    bolje rečeno...pojdite na volitve. Kar koli boste volili po svoji vesti je bolje, kot da namesto vas volijo trenirkarji...ker oni volijo samo cigane