Slovenija
6 ogledov

SDS vztraja pri predlogu

Janez Janša Anže Petkovšek
Poslanska skupina SDS je v komisijo DZ za nadzor obveščevalnih služb spet predlagala tudi pravnomočno obsojenega prvaka stranke Janeza Janšo, čeprav mu je prenehal poslanski mandat.

Državni zbor je že nekajkrat neuspešno poskušal imenovati komisijo za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb. Vselej se je zataknilo, ker je poslanska skupina SDS med člane komisije predlagala tudi Janeza Janšo, ki prestaja dveletno zaporno kazen zaradi pravnomočne obsodbe v zadevi Patria.

Za večino drugih strank je bilo Janševo imenovanje tudi v času, ko je še imel poslanski mandat, nesprejemljivo. Tako je bilo pričakovati, da bodo potem, ko se je DZ pred dnevi seznanil s prenehanjem njegovega mandata na podlagi zakona o poslancih, komisijo za nadzor obveščevalnih služb vendarle ustanovili.

Predsednik DZ Brglez je poslanske skupine k novemu predlogu pozval v ponedeljek, SDS pa je poleg poslanca Branka Grimsa, ki ga predlagajo za predsednika komisije, za člana komisije predlagala še Janšo in poslanca Žana Mahniča.

Predsednik DZ Milan Brglez jih je že pozval k novemu predlogu. Janša namreč ni več poslanec, s čimer pa se, kot kaže, v SDS ne strinjajo. Kdaj bo DZ vnovič poskušal imenovati komisijo, za zdaj še ni znano.

Komentarjev 34
  • depresija 21:49 24.oktober 2014.

    Jp..pošteno omejeni ljudje v SDSu..

  • nina 20:52 24.oktober 2014.

    Kaj bolan temu ni več pomoči,nobeden zdravnik ga ne reši ni zdravila.

  • patrijarh 20:12 24.oktober 2014.

    Pošteno.