Slovenija
15 ogledov

Še devet dni za prijavo dohodnine

Dohodnina Boštjan Tacol
Najemodajalci. Prijava dohodnine od najemnin do 15. januarja. Globa do 400 evrov.

Napoved. Devet dni imajo najemodajalci na voljo za oddajo napovedi za odmero akontacije dohodnine od dohodka iz oddajanja premoženja v najem.

Nepravilne kaznovane

"Če zavezanec ne vloži davčne napovedi oziroma je ne vloži v roku, je predvidena globa od 200 do 400 evrov. Z globo od 400 do 1.200 evrov pa se kaznuje prekršek, če posameznik v davčni napovedi navede neresnične, nepravilne ali nepopolne podatke," pojasnjujejo pri Davčni upravi Republike Slovenije (Durs). Novosti v primerjavi s prejšnjim letom ni. Napoved je mogoče oddati tudi elektronsko prek sistema eDavki.

Za olajšavo še čas

En mesec pa je še časa za oddajo vloge za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane, če jih zavezanci niso uveljavljali med letom, in za tiste, ki so olajšavo med letom uveljavljali, vendar želijo te podatke spremeniti. Ta vloga se nanaša na okrog 200 tisoč zavezancev za dohodnino. Obrazci so že dostopni na spletu ter na davčnih uradih in izpostavah.

Do 5. februarja

"Pri sestavi informativnega izračuna za leto 2012 bo davčni organ upošteval le vloge, ki jih bo prejel do 5. februarja. Če je vloga poslana priporočeno po pošti, se za dan njene vložitve šteje dan oddaje na pošto, če pa je vloga poslana z navadno pošto, mora k davčni upravi prispeti najpozneje do 5. februarja," dodajajo pri Dursu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.