Slovenija
25 ogledov

Še bodo razpravljali

Dejan Židan Anže Petkovšek
SD bo dokončno odločitev o vstopu v koalicijo sprejela v četrtek, so pa trenutni osnutek označili kot primerno podlago za nadaljnja usklajevanja.

Prvi mož SD Dejan Židan je dejal, da je gradivo SMC primerno za nadaljnjo razpravo, a da manjkajo "bistvene zadeve s področja socialne države in nekaterih drugih področij, pomembnih za socialdemokrate"

Na vprašanje, ali to pomeni, da gredo v koalicijo, Židan ni želel neposredno odgovoriti. Dodal pa je, da ima občutek, da se bodo lahko dogovorili o "bistvenih elementih socialne države", ki da jih v trenutnem osnutku ni. 

Židan, ki v prihodnje pričakuje še mnogo operativnih pogovorov, je povedal, da se bo predsedstvo SD v četrtek seznanilo tudi z dogovorom med predsednikom DeSUS in SMC, da Karl Erjavec postane predsednik DZ. Opredeljevali se bodo tudi do tega, kako bodo strankini poslanci o tem predlogu glasovali na petkovi ustanovi seji DZ. Židan osebno meni, da je Erjavec primeren za to funkcijo, saj da je "izkušen politik in ima za seboj tudi kar nekaj uspešnih zgodb"

Komentarjev 1
  • Žurnalček 08:44 30.julij 2014.

    Tole Cerarjevo španovijo z Desusom - zahtevali in izsiljevali bodo z nadaljnim pufanjem države , za izplačilo pokojnin svojim volilcem , za vse drugo jih ABSOLUTNO ni briga in pa Nsi , ki v vlado vstopa očitno zaradi obrambe doseženih ...prikaži večh benificij Klerofašistične cerkve na Slovenskem. Ko sedaj gledam vse tole , želim da SDS, SD , ZL in Nsi stopijo skupaj in odpihnjejo tele šarlatane iz SLO politike , ki so se nehote znašli na poziciji , da odločajo o usodi naroda.