Slovenija > Komentarji in kolumne
15 ogledov

Se borijo za vas? Pa ja ...

Najglasnejši nasprotniki nepremičninskega davka imajo skupni interes - sebe.

Matej Košir (Foto: Žurnal24) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Karl Erjavec bi podprl proračun, a ne nepremičninskega davka. Torej bi podprl dan brez jutra. Ne vem, morda njegova ideja o postopnem uvajanju davka temelji na predpostavki, da bodo upokojenci lažje živeli čez dve leti kot živijo danes. Glede na to, kako se nam povečujeta javni dolg in brezposelnost ter manjša BDP, bo prej obratno. Država bo morala ta primanjkljaj nekako pokriti, in če ne bo šel iz žepov upokojencev, bo šel iz žepov njihovih otrok. Vse ostane v družini, zato lahko njegov manever označim za klasičen instant populizem. Zrušimo nekaj, ker je to všečno, pa naj se s tem ukvarja neka naslednja vlada.

Iskrenost. Pa je tu obrtna zbornica. Še ena tvorba, ki skrbi le za lasten obstoj. Ker članstvo v njej ni več obvezno, kliče na ulico, da pokaže, da ji ni vseeno. Da se bolj izplača živeti zbornico kot plačevati davke. Na zadnje noge pri nepremičninskem davku so se postavili še župani. Vztrajajo, da mora občinam ostati ves denar od nadomestila za stavbna zemljišča. Dokaz, da želijo z napovedano ustavno presojo zakona o davku zgolj in samo ohraniti vrtičke v svoji obdelavi, je drug razlog za nasprotovanje – občine morajo ohraniti avtonomnost pri urejanju prostora. Torej pri tistem segmentu delovanja, ki se je v zadnjih 20 letih do roba prepojil s korupcijo. Nihče od naštetih torej nima smiselnih argumentov za nasprotovanje davku na nepremičnine, čeprav mediji vsak dan naštejemo nekaj novih. So pa pri tem vsaj iskreno prozorni, da se ne borijo za vas, ampak v vašem imenu zase.

Komentarjev 7
  • Miran Polič 17:54 29.oktober 2013.

    bravo enbralec.tak se govori

  • EnBralec 10:24 29.oktober 2013.

    Mater, prejšnji urednik Žurnala je bil brezveznik, tale pa je še večji. Bedast komentar, bedasta stališča, kreten od kretena. Saj ne boste dolgo, avstrijski lastniki ne bodo več dolgo metali denarja v jamo brez dna.Koliko nepotrebnih agencij je ...prikaži več vlada ukinila? Kolikim samozvanim kulturnikom od cca. 1500 je prenehala plačevati obvezne prispevke? Za koliko je znižala 18.000 neupravičenih borčevskih pokojnin (ker pravi borci so že zdavnaj pod rušo)? Koliko direktoratov so ukinili? Koliko nepotrebnih birokratov je vlada odpustila? Za koliko je znižala sredstva dvema bivšima predsednikoma, ki nas letnmo staneta cca 400.000 EUR? Za koliko je znižala proračun informacijski pooblaščenki, ki ima 40 zaposlenih, 600 m2 pisarniških površin v hotelu Slon in nas letno stane cca 2 mil. EUR?Nič od tega niso napravili, samo davke dvigujejo. Zato je višanje nepremičninskega davka v časih, ko ljudje svojih nepremičnin sploh ne morejo prodati, navadna svinjarija. In to je jasno vsem

  • privat 22:30 26.oktober 2013.

    ta novinar je pa legenda za sebe....vsi vemo kakšen bi bil pošten zakon o nepremičninah in noben noče predlagati poštenost . Reveži bi morali biti oproščeni vseh davkov ,neglede na njihovo osnovno lastnino. osnovna lastnina se pa ve koliko lahko ...prikaži več meri...pač okoli 30m stanovanja po osebi . Vsak zakon ,ki se sprejme že kaže koliko je oblast pokvarjena...Na koncu pa ima težo tudi to kako in na kakšen način je nekdo kupil več kvadratov stanovanja...recimo če je nekdo zadel na lotu in plačal davek in plačal davek nakupa stanovanja čez to mejo kvadratov ,to nebi smelo predstavljati dodatno obdavčevanje...če pa je nekdo v politiki in ima državno dobro palačo je treba to vsekakor obdavčiti!!