Šport > Nogomet
24 ogledov

Še četrta okrepitev pri Olimpiji

Kingsley Boateng Profimedias
Pri Olimpiji bo v spomladanskem delu prvenstva igral tudi nekdanji član Milana.

V večernih urah so v ljubljanskemu klubu potrdili prihod nekdanjega člana Milana Kingsleyja Boatenga. V Gani rojeni nogometaš, ki je kasneje nosil tudi dres italijanske mlade reprezentance, je trenutno član Barija, pred tem pa je nosil še dres NAC Brede in Catanie. Zdaj 22-letni nogometaš je bil velik up Milana, nekajkrat je zaigral tudi za člansko ekipo rdeče-črnih.

"To je veliki met"

"O nogometnih odlikah Kingsleya Boatenga je brezpredmetno izgubljati odvečne besede, saj gre za izjemno hitrega, prodornega in odlično tehnično podkovanega nogometaša, ki je svojo kakovost že dokazal v tako močnih ligah, kot sta italijanska in nizozemska. Tudi sam sem se kar nekajkrat na lastne oči uspel prepričati, za kako kvalitetnega nogometaša gre. Bodite prepričani, da nam je z Boatengovim prihodom uspel veliki met, saj se ime Olimpije čedalje pogosteje in glasneje omenja po celi Evropi. Najpomembneje od vsega je, da je Kingsley značajsko izjemen fant, velik borec in garač, ki si želi uspeti v nogometu. To je profil nogometaša, ki smo ga iskali, tako da mu ob tej priložnosti tudi v predsednikovem imenu izrekam toplo dobrodošlico, saj smo, kot sem že dejal, v svoje vrste zvabili odličnega nogometaša," je dejal športni direktor zeleno-belih Ranko Stojić.

Boateng je bil kratek in jedrnat: "Prišel sem v klub, ki je aktualni slovenski državni prvak, kar je glavni cilj tudi v tej sezoni. Najprej se moramo dobro pripraviti na spomladanske izzive, ubraniti naslov državnega prvaka in kasneje v kvalifikacijah za ligo prvakov čim dražje prodati svojo kožo. Prepričan sem, da je bil prihod v Olimpijo najboljša možna rešitev. Komaj čakam, da se priključim moštvu in s soigralci spišem novo zgodbo o uspehu." Zz Ljubljančani je podpisal 3,5-letno pogodbo (do 30. 6. 2020).

Še prihod hrvaškega branilca

Nogometaši ljubljanske Olimpije, ki so danes začeli priprave na drugi del državnega prvenstva, so v svoje vrste pripeljali še enega novinca, a tega še niso potrdili.  Kot peta okrepitev v zimskem prestopnem roku se bo v Ljubljano preselil Dino Štiglec, 26-letni levi bočni branilec, ki je bil do zdaj član Slaven Belupa v prvi hrvaški ligi.

Ob Štiglecu in Boatengu bodo novinci v zeleno-belem dresu v spomladanskem delu sezone Prve lige Telekom Slovenije še Makedonec Daniel Avramovski, Romun Alexandru Cretu in Ganec Issah Abass.

"Zelo sem zadovoljen s pogoji, ki sem jih dobil, prepričan pa sem, da bo z odškodnino zadovoljen tudi Slaven Belupo, ki mu želim čim boljše nastope v hrvaškem prvenstvu, sam pa se nadejam, da bom dobre igre nadaljeval tudi v svojem novem klubu," je za spletno stran petouvrščene ekipe hrvaškega prvenstva dejal Štiglec, ki je v jesenskem delu prvenstva zbral največ nastopov za Slaven Belupo, pred prihodom v Koprivnico je igral za Zagreb, bil pa je tudi član mlade hrvaške reprezentance.

Ker Štiglec v Ljubljano prihaja pol leta pred iztekom pogodbe s Slaven Belupom, bo morala Olimpija zanj plačati odškodnino.

Komentarjev 1
  • marialorca 15:18 09.januar 2017.

    Šele komentar "pod sliko" me je prepričal, da LUKA ne bo skočil v dres in obul kopačk. :D