Šport
83 ogledov

Še četrti Slovenec pri Lampreju

Dolenjski blisk Marko Kump bo prvi slovenski adut na dirki do 23 let. (Foto: Žur Žurnal24 main
Slovenski kolesarji so imeli vedno željo, da bi na najvišji ravni nastopali v slovenski ekipi. Zaradi pomanjkanja financ je dolgoletna ideja zaenkrat neizvedljiva, zato pa vse bolj slovensko ekipo sestavljajo pri italijanskemu Lampreju.

Po Janu Polancu, Luki Piberniku in Mateju Mohoriču je zdaj dveletno pogodbo z ekipo Lampre - Merida podpisal še sprinter Marko Kump.

Za Dolenjsko puščico, kot je vzdevek Kumpa, je enkratna sezona. V njej je Adrii Mobilu priboril kar 18 zmag, štiri druga in tri tretja mesta, kar ni ostalo neopaženo. Lampre si je kolesarja, ki je po številu zmag v tej sezoni le za Norvežanom Alexandrom Kristoffom, zaželel v ekipi in ga tudi dobil.

"Čast nam je, da smo v svojo ekipo dobili takega zmagovalca. Prepričani smo, da bo tudi pri nas pokazal svojo kakovost, še posebej, ker že ima izkušnje z največjih dirk. Pridružil se bo naši skupini sprinterjev, verjamem, da se bo v njej dobro znašel, tudi zaradi tega, ker je z našim športnim direktorjem Philippeom Mauduitom že sodeloval," je dejal direktor moštva Bret Copeland in dodal, da bodo vse podrobnosti prestopa uredili po Kumpovem povratku iz Richmonda, kjer bo v nedeljo zastopal Slovenijo na cestni dirki svetovnega prvenstva.

"Ko sem dobil ponudbo Lampreja, nisem niti za trenutek okleval z odločitvijo, saj je bilo dirkanje na tako visoki ravni vedno moj cilj. Dve leti sem že tekmoval za Saxo-Tinkoff, se tam veliko naučil, tako da verjamem, da lahko ekipi pomagam do dobrih rezultatov. Zahvaljujem se novi ekipi za priložnost, hkrati pa se moram zahvaliti tudi Adrii Mobilu, ki mi je sploh omogočil, da lahko pokažem svojo kakovost," pa je za spletno stran Lampreja dejal Novomeščan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.