Šport > Nogomet
11 ogledov

"Še dobro, da nismo banka"

Müller Mueller Muller N'koulou Nkoulou Marseille Bayern München Liga prvakov čet EPA
Napadalca Thomasa Müllerja so povezovali s selitvijo v Manchester United v pravkar končanem poletnem prestopnem roku, Bavarci pa priznavajo, da so zavrnili bogato ponudbo.

Bayernov izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge je razkril, da je bil Thomas Müller poleti res tarča bogate ponudbe neimenovanega kluba. Napadalca nemške reprezentance so neprestano povezovali s selitvijo v Manchester United - kjer bi znova sodeloval z nekdanjim trenerjem nemških prvakov Louisom van Gaalom in dolgoletnim soigralcem Bastianom Schweinsteigerjem.

Rummenigge je za Süddeutsche Zeitung dejal: "Govorim o številkah, ki so bile res zelo visoke. Če bi bil vodja banke, potem bi jo moral sprejeti. Toda kot nogometni klub smo si dovolili zapreti vrata in ta vrata ostajajo zaprta - to lahko obljubim vsem. Ena stvar je gotova - glede na večjo količino televizijskega denarja v Angliji se reči ne bodo prav nič olajšale za Bayern v prihodnje."

Po izračunih Deloitta je Premier League leta 2015 prvič prebila mejo milijarde funtov, ko gre za denar, ki je bil v enem letu namenjen za prestope. Ob tem, da je najmočnejša otoška liga za okrepitve v tem poletju skupno namenila 870 milijonov funtov, skorajda enkrat več kot prva zasledovalka (Serie A s 450 milijoni funtov), si Rummenigge še pravočasno želi izboljšave pri trenutnem dogovoru za TV-pravice v Bundesligi, preden bodo ostali daleč zadaj. Združenje javnih televizij v Nemčiji ARD je pozval, da se pomerijo s Skyem in ceno zvišajo prek milijarde evrov tudi v Nemčiji.

Več na goal.com/si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.