Šport
58 ogledov

Še drugi bron za Štangarjevo

Maruša Štangar Peter Kastelic
Judoistka Maruša Štangar je na olimpijskih igrah mladih v kitajskem Nanjingu slovenski reprezentanci priborila še tretje odličje.

Šestnajstletnica je bronu v posamični kategoriji do 52 kg dodala še enega, tokrat v mešani ekipni tekmi. To je njena druga kolajna na letošnjih MOI, tretjo pa je priplavala Nastja Govejšek. Vse tri slovenske medalje na tokratnih igrah so bronastega leska.

Ekipe na mešani tekmi je sestavljalo po osem judoistov, štirje fantje in štiri dekleta, vsak iz svoje kategorije. Njena je v osmini finala prišla do osmih zmag, v četrtfinalu pa do štirih, trikrat je klonila. Na moštveni tekmi ni repasažev, zato je ne glede na rezultat naslednjega obračuna Štangarjeva že z uvrstitvijo v polfinale imela zagotovljeno eno od kolajn. V polfinalu je nato ekipa Xian, v kateri je nastopala Štangarjeva, vodila že s 3:1, bila tik pred finalom, a nato klonila trikrat in ostala brez njega.

Članica Judo kluba Olimpija je v treh nastopih zabeležila prav toliko zmag. Najprej je premagala Belorusinjo Uljano Minenkovo, nato Edlene Mondelly iz Haitija, v zadnjem boju pa Argentinko Ayelen Elizeche.

"Škoda, malo je zmanjkalo, da bi prišli v finale. Tudi s tretjim mestom moramo biti zadovoljni, kar je seveda velik uspeh. Dve ekipi smo premagali, bili smo v redu moštvo in smo veseli," je z novo medaljo okrog vratu razlagala Štangarjeva, ki priznava, da ji več pomeni posamična kolajna: "Posamično je povsem drugače. Težko je primerjati, ampak tudi ta mi bo ostala v lepem spominu. Veliko mi pomeni."

Obetavna judoistka je prva Slovenka, ki je na poletnih MOI osvojila več kot eno odličje. Z eno se lahko pohvalijo kajakaš Simon Brus, veslača Gregor Domanjko ter Marko Grace, lokostrelec Gregor Rajh, judoistka Urška Potočnik ter plavalka Nastja Govejšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.