Šport
19 ogledov

Še drugi poraz pred SP

Borut Mačkovšek Profimedias
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na pripravljalni tekmi v Montpellieru izgubila proti Franciji s 26:33 (13:17).

Izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića so odigrali zadnjo tekmo pred začetkom svetovnega prvenstva v Franciji. Na petkovem obračunu v Toulousu so se izkazali in bili povsem konkurenčni svetovnim prvakom ter olimpijskim podprvakom in izgubili le za dva gola (27:29). Na  dvoboju v Montpellieru so prikazali slabšo predstavo, na koncu so visoko izgubili s 26:33.

Slovenija bo v Montpellieru ostala do torka, nato pa bo odpotovala v Metz, kjer jo čakajo tekme v skupinskem delu svetovnega prvenstva z Angolo, Islandijo, Makedonijo, Tunizijo in Španijo.

Slovenski rokometaši so porazno odprli tekmo in si že po pičlih osmih minutah pridelali zaostanek štirih golov (2:6). Vujovićeva hitra minuta odmora ni spremenila razmerja moči na igrišču, "galski petelini" so bili vselej za korak ali dva pred njimi. Največji primanjkljaj so si pridelali v 24. minuti, ko so zaostali za sedem golov (9:16), z malce boljšo predstavo pa so visok zaostanek v sami končnici prvega polčasa skorajda prepolovili (13:17).

Slovenski rokometaši v drugi polovici tekme niso naredili kakovostnega premika v svoji igri, navkljub bojeviti predstavi so jih Francozi vselej držali na varni razdalji in jim na koncu prizadejali drugi poraz v treh dneh. Slabih deset minut pred koncem tekme so Vujovićevi izbranci zaostajali za štiri gole (22:26), v končnici pa so povsem popustili in zaostali za osem golov (25:33).

"Naša predstava na drugi tekmi v Montpellieru je bila veliko slabša od prve v Toulousu. Francija je bila pred domačimi gledalci zelo motivirana, s tako kakovostno reprezentanco je težko igrati dve tekmi v tako kratkem časovnem razmaku. Na tej tekmi so se pokazale vse naše slabosti, predvsem tu mislim na našo neizkušenost, ob tem pa je bil tudi učinek vratarjev manjši kot na petkovi tekmi v Toulousu. Poraz ni tragičen, upam pa, da bo poučen in da bomo do začetka SP odpravili določene napake v naši igri," je po tekmi dejal Vujović.

V slovenski izbrani vrsti sta bila najbolj učinkovita Gašper Marguč s petimi in Borut Mačkovšek s štirimi goli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.