Šport
17 ogledov

Še dva Avstrijca pri zmajih

Kristof Reinthaler HDD Telemach Olimpija
Po Rolandu Kaspitzu, ki je postal prvi Avstrijec v zgodovini pri Olimpiji, sta enoletno pogodbo z zeleno-belimi podpisala še branilca Kristof Reinthaler in Fabian Scholz.

Kristof Reinthaler je v ligi Ebel za domači Graz odigral 218 tekem, na katerih je prispeval 28 točk (6+22) ter na kazenski klopi presedel 149 minut. Sedemindvajsetletnik je po podpisu pogodbe dejal: "Po pogovoru s trenerjem sem dobil ponujeno pogodbo. Vesel sem, da je do tega prišlo. Ljubljana je lepo mesto, Olimpija pa klub z odličnim trenerjem in izjemnimi hokejisti. Ko sem prišel na priprave, nisem vedel, kaj naj pričakujem. Bilo mi je težko, saj sem prišel na preizkušnjo in nisem vedel, ali bom ostal v moštvu ali ne. Na vsakem treningu in tekmi se je bilo treba dokazovati. Zdaj bo vse lažje. Želim si, da bi nam v sezoni šlo čim boljše."

Še večkrat je slast igranja v ligi Ebel okusil Fabian Scholz. V dresih KAC-a, Linza in Graza je skupno nastopil 246-krat. V statistiko je vpisal 28 točk (14+14) ter 84 kazenskih minut. Sezono 2011/12 je s črnimi krili končal kot prvak tekmovanja. Tudi 25-letnik iz Zell am Seeja je vesel nove priložnosti.

"Zelo sem vesel, da sem podpisal pogodbo z Olimpijo. Hvaležen sem za ponujeno priložnost. Verjamem, da bomo vsem v ligi pokazati, kaj vse je mogoče storiti s tako mlado ekipo. Upam, da bom moštvu čim bolj pomagal pri uresničitvi vseh ciljev v sezoni. Komaj že čakam, da se bo prvenstvo pričelo zares," je povedal Scholz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.