Slovenija
87 ogledov

Še en plagiator med poslanci?

sds Anže Petkovšek
Deli diplomske naloge poslanca SDS Danijela Krivca so skoraj identični delom naloge, ki jo je napisal njegov nekdanji sodelavec.

Kot se je že zgodilo poslancu Borutu Ambrožiču, direktorju Marku Jakliču, ravnatelju  Antonu Pepevniku, županu Francu Kanglerju in vršilki dolžnosti direktorice Mirjani Bušljeta, se bo moral z očitki plagiatorstva zdaj spopasti še poslanec SDS Danijel Krivec.

Novinarji časnika Finance so namreč odkrili, da so določeni deli njegove diplome skoraj identični tistim v diplomi njegovega nekdanjega podrejenega v Elektru Primorska.

Enaka naslova nalog

Obe diplomski nosita naslov "Rešitev oskrbe z električno energijo zgornjega dela doline Trente". V njej se po ugotovitvah časnika ponavljajo celotni odstavki, identična sta velik del uvoda, zahvala in skoraj skoraj cel zaključek.

S prvo je oktobra 2001 na višji strokovni šoli za elektroenergetiko (takrat še pri Elesu, ki je lani izobraževalni center prodal) diplomiral Stojan Kragelj, z drugo pa septembra 2002 na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko Danijel Krivec.

Krivec prepisovanje zanika

Krivec plagiatorstvo zanika in pravi, da samo dejstvo, da je diplomiral pozneje kot zdaj že pokojni Kragelj, ne pomeni, da je od njega prepisoval. Kot zatrjuje, je sodelavcu in pomagal pri izobraževanju in pisanju naloge.

"Ob tem sem seveda dopolnjeval tudi svojo diplomsko nalogo. Zato ne morem reči, da je gospod Kragelj prepisoval. Sem mu pa veliko pomagal pri pisanju naloge," je povedal za Finance.

Za STA pa je Krivec izjavil, da gre za gonjo, s katero se skuša poslance diskreditirati, dejstev pa se ne preverja. Če bi bil pokojni Kragelj še živ, bi znal v enem stavku razložiti, kako in kaj, je dejal Krivec.

Povedal je še, da je že zjutraj, takoj po objavi člankov, povezanih z njim, na fakulteto poslal zahtevo, naj njegovo diplomo preverijo in podajo jasen odgovor glede zapisanih "insinuacij". Kot je dejal, nima nikakršne slabe vesti in že vnaprej ve, kakšen bo odgovor.

Fakulteta v komentarjih zadržana

Njegov mentor, sedaj že upokojeni Peter Žunko je o svojem varovancu dejal, da je bil pogosto na pogovorih pri njem na fakulteti in je delo opravil poglobljeno in vestno ter upošteval njegove pripombe ter uspešno opravil zagovor.

Na fakulteti konkretnega primera ne komentirajo in pravijo, da podobnih primerov še niso imeli.

Komentarjev 27
  • Žurnalček 17:54 26.februar 2013.

    Kdo tebe plača za revizije magisterijev ?

  • Žurnalček 17:40 26.februar 2013.

    Če bi bile vse diplome , magisteriji in doktorati res samosvoji in novo dodano znanje znanosti , ne bi bila Slovenija v taki riti kot je !

  • Žurnalček 17:38 26.februar 2013.

    Ne , Krivonogi plešec je konćal šolo , ki je bila zastonj in v kateri nisi mogel pasti na nobenem ispitu , ker si bil motalno-politično podoben tedanji komunistični oblasti. Pa Vladek saj ti to dobro veš , saj si ...prikaži več z tistih bregov doma !