Svet
29 ogledov

Še en policijski uboj v ZDA

Streljanje v ZDA Youtube
10 dni po policijskem uboju ameriškega temnopoltega najstnika, kar je v mestu Ferguson sprožilo velike rasne nemire, so policisti ubili še enega mladega temnopoltega moškega.

Policija v St. Louisu je v javnost spustila posnetek streljanja na temnopoltega 25-letnika. Kajiemeja Powella naj bi lastnik trgovine v predmestju Fergusona (le dobrih šest kilometrov od mesta prvega uboja) zalotil, kako krade pijačo in hrano, zaradi česar je poklical policijo.

Prispela policista sta ga pred trgovino ustrelila; uradno pojasnilo policije se glasi, da je mladenič prispel iz objekta in krenil proti policistoma z nožem v roki, obnašal naj bi se neracionalno. Policista naj bi začela streljati šele takrat, ko se jima je neposredno približal in nadnju dvignil nož.

Posnetki se ne skladajo z uradnimi pojasnili policije; jasno je videti, da se ubiti policistoma ni približal in da je imel roki spuščeni ob telo. Policista sta začela streljati 15 sekund po svojem prihodu pred trgovino, pret tem se na posnetku slišijo kriki: "Ustrelita me! Ustrelita me zdaj!"

Po objavljenih posnetkih je prvi mož policije v St. Louisu Sam Dotson za CNN povedal, da sta policista reagirala tako, kot bi vsakdo v takšni situaciji. "Poskušala sta zaščititi svoje življenje." Glede postopkov, ki naj bi stekli zoper policista, če sta reagirala ustrezno, policija pravi le, da bodo "transparentni".

Komentarjev 5
  • Peric Mitja 21:44 01.september 2014.

    ja, ker v ameriki so to že pokradli do te mere, da nimajo za hrano, pol ko pa jo ukradejo, pa puf ... metek

  • Mr.Bean 10:16 22.avgust 2014.

    če bi ubogal policaje se mu to ne bi zgodilo....

  • pjosko 19:29 21.avgust 2014.

    wtf?to bo se pokalo..najebali ga bojo copsi po celi usa.