Šport
14 ogledov

Še en rop športnika v Riu

Rio de Janeiro Žurnal24 main
Iz Ria de Janeira prihaja še ena novica o roparskem napadu na olimpijca. Žrtev je britanski športnik, za koga gre, pa britanska olimpijska ekipa ne razkriva. So pa odgovorni v britanski reprezentanci že pozvali svoje športnike, naj se ne izpostavljajo nevarnosti z odhajanjem iz olimpijske vasi.
Omenjenega športnika so po navajanju medijev roparji ustavili in vanj usmerili pištolo med nočnim potepanjem po mestu v torek zgodaj zjutraj, potem ko je zaključil s svojimi nastopi. Ravno to pa britansko delegacijo skrbi; mnogo njihovih športnikov je že zaključilo s tekmovanjem in želijo čakanje na pot domov izkoristiti za ogled mesta in morda nekaj zabave.
 
Napadeni sicer ni poškodovan, je pa v hudem šoku, še poročajo mediji, več informacij o dogodku pa nimajo. Se je pa novica hitro razširila med tekmovalci. Tem zdaj svetujejo, naj ne odhajajo iz olimpijske vasi, sploh, ko pade tema. Nihče jim sicer izhoda ne prepoveduje, a izhod bo na lastno odgovornost.
 

Prav tako jim priporočajo, da naj zunaj olimpijske vasi ne nosijo uradno britansko olimpijsko opremo ter vrednih predmetov in naj ne uporabljajo taksijev, temveč le uradne prevoznike britanskega olimpijskega komiteja oziroma prirediteljev iger. O vsakem izhodu pa naj obvestijo pristojne v olimpijski ekipi. Za britanske športnike je obvezna tudi udeležba na varnostnem briefingu.

Primer britanskega športnika je le zadnji v vrsti primerov ropov in tatvin, ki so jih doživeli udeleženci olimpijskih iger. Precej pa razburja primer ropa, ki morda to sploh ni bil. Štirje člani ameriške plavalne ekipe Ryan Lochte, James Feigen, Gunnar Bentz in Jack Conger so po vrnitvi s sobotne zabave v francoski olimpijski hiši policiji prijavili oborožen rop. Lochte je policiji dejal, da so taksi, s katerim so se vračali v olimpijsko vas, ustavili roparji, ki so zase trdili, da so policisti. Eden med njimi naj bi bil tudi oborožen.

Vendar policija v dosedanji preiskavi ni našla nikakršnih dokazov o ropu, je pa opozorila na številne nedoslednosti v izjavah plavalcev. Lochte in Feigen sta policiji namreč dejala, da so se v olimpijsko vas vrnili ob četrti uri po lokalnem času. Varnostne kamere pa so njihov prihod v olimpijsko vas zabeležile šele ob sedmi uri. Policija je tudi opozorila, da niso našli voznika taksija, za katerega so plavalci rekli, da jih je odpeljal v olimpijsko vas.

Brazilske oblasti so zato še pred poletom v domovino zadržale dve domnevni žrtvi ropa, Congerja in Bentza. Lochte je že v ZDA.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.