Šport
18 ogledov

Še ena ekipa na startu sezone

marussia f1 EPA
Le dobra dva tedna pred začetkom nove sezone formule 1 se je karavani pridružil nov član. Oziroma star, saj je ekipa Manor le nekoliko spremenjeno moštvo Marussie.

Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) je ekipo Manor Marussia uvrstila na uradni seznam moštev za sezono 2015, vendar bodo morali v starem-novem moštvu še izpolniti nekaj zahtevanih pogojev. Eden od pogojev je, da bodo do začetka dirk - prva bo v Melbournu 15. marca - dirkalnike prilagodili letošnjim pravilom.

Na starem seznamu je bila ekipa označena še kot pogojno sodelujoča, zdaj je dobila uradno dovoljenje. Uvrstitev na seznam je posledica večtedenskih dogovorov med predstavniki ekipe in Fio.

Pozimi je prišlo do spremembe lastniške strukture ekipe; Manor uradno nima več nobenih finančnih ali lastniških povezav z Marussio, vseeno pa bo dediščina ekipe močno prisotna, saj bo Manor uporabil lanske dirkalnike za osnovo bolidov letošnje sezone.

Imajo pa pri Manorju pomembno finančno spodbudo - ker je ekipa še kot Marussia lani osvojila deveto mesto v konstruktorskem seštevku, bo imela v tej sezoni zagotovljenih dodatnih 30 milijonov funtov, ki jih ekipam razdeli vodstvo tekmovanja.

Za zdaj imajo v Manorju samo enega dirkača, Britanca Willa Stevensa, imena drugega še niso razkrili. Ekipa bo nastopala s Ferrarijevimi motorji, za njeno oživitev je "kriv" predvsem Stephen Fitzpatrick, šef energetskega podjetja Ovo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.