Šport > Nogomet
33 ogledov

Pet minut za zgodovino: Viola šokirala Juve

Birsa Robinho Milan Sampdoria
1/37
EPA
Valter Birsa je znova upravičil zaupanje trenerja Milana Massimiliana Allegrija in z edinim golom na tekmi pokopal Udinese (1:0). Fiorentina je po izjemnem preobratu in hat-tricku Giuseppeja Rossija potolkla Juventus (4:2).

Drugi vrhunec "super tedna" v Serie A so navijači po derbiju vodilnih v Rimu dočakali na stadionu Artemio Franchi v Firencah, kjer je domača FIorentina znova brez Josipa Iličića skušala prekrižati načrte prvaku Juventusu

Denarno kaznovani Arturo Vidal, Čilenec se je ob slavju po uvrstitvi na mundial iz domovine brez dovoljenja vnil šele v petek, je tekmo začel na klopi, Juventus pa je po nekaj začetnih krčih prevzel nadzor nad igro.

Tévez hitro padel za enajstmetrovko

Nobena od obeh ekip sicer ni bila preveč konkretna, Alberto Aquilani pa je srečno ostal na zelenici po divjem startu z obema nogama nad Leonardom Bonuccijem. Juventus je pred velikim evropskim obračunom z madridskim Realom vsaj malce srečno povedel v 37. minuti, ko je Carlos Tévez hitro padel ob udarcu Gonzala Rodrígueza in izkoristil najstrožjo kazen.

Praktično iz ničesar so belo-črni vodstvo podvojili že v enem naslednjih napadov, ko je izpred gola v padcu žogo pred Tévezom slabo odbijal Juan Cuadrado, v prazno mrežo pa jo je na drugi vratnici pospravil Paul Pogba. Nič boljša Fiorentina bi lahko odločilni tretji gol dobila že po osmih minutah drugega polčasa, ko je Claudia Marchisia iz oči v oči ustavil Norberto Neto.

Preobrat za toskanske anale

Neto je ustavil tudi nevarne strele z glavo Bonuccija in Giorgia Chiellinija, pred vrati pa je bil nezbran še Fernando Llorente. Tudi po tem, ko je Kwadwo Asamoah v 65. minuti zakrivil podobno "mehko" enajstmetrovko kot v prvem polčasu Rodríguez, natančen je bil z bele točke Giuseppe Rossi, se ni zdelo, da bi se Fiorentina lahko vrnila v igro.

A zgodilo se je ravno to – gostujoči trener Antonio Conte je ob igrišču pripravljal zabavljača Vidala, Rossi pa je po pritisku nad Pogbajem ukradel žogo in jo z levico zabil mimo Gianluigija Buffona za 2:2. Buffon, ki je bil do 66. minute in enajstmetrovke praktično brez gola, je moral žogo iz mreže znova pobrati že v enem naslednjih napadov, ki ga je po podaji na drugo vratnico zaključil osamljeni Joaquín Sánchez, neverjetnih pet minut pa je "Viola" zaključila s šolskim protinapadom Cuadrada.

Kolumbijec je v 81. minuti kot blisk stekel proti nasprotnikovemu golu in na robu kazenskega prostora idealno zaposlil Rossija, ki je z levico smrtonostno zaključil svoj hat-trick in začel noro slavje v toskanskem kotlu.

Birsa Robinho Milan Udinese | Avtor: EPA EPA

Še ena mojstrovina Birse za novo zmago

Nogometaši AC Milana so še enkrat več zmagali po zaslugi zadetka Valterja Birse. V dokaj zaprti tekmi je slovenski reprezentant z mojstrovino pokopal Udinese, tako kot pred slabim mesecem dni Sampdorio

Trener Rossonerov Massimiliano Allegri tokrat ni mogel računati na rahlo načetega Maria Balotellija, zato pa se je na klop po poškodbi vrnil idol domačih navijačev Kaká

Spet podaja Robinha

Na začetku srečanja sta po enkrat zapretila Robinho in Birsa, omenjeni dvojec pa je tudi skreiral edini zadetek na obračunu v 22. minuti. Takrat so domači krenili v napad, Slovenec je oddal na levo do Brazilca, slednji pa mu je vrnil podajo, ki jo je nogometaš iz Šempetra nadgradil z izjemnim strelom z levico z okrog 20 metrov, žoga pa je preletela nemočnega Ivana Kelavo, sicer nekdanjega vratarja zagrebškega Dinama. Do konca prvega polčasa nismo več videli lepših priložnosti.

V drugem polčasu je za goste dvakrat zapretil Antonio di Natale, prvič je streljal preslabo, drugič pa je po prostem strelu odlično posredoval domači čuvaj mreže. Birsa je zelenico zapustil v 68. minuti, ko ga je zamenjal M'Baye Niang. Svojo priložnost je dobil tudi Kaká. Domači bi prek Andree Polija in Nianga lahko dokončno odločili tekmo, vendar pa so na koncu vzdržali v obrambi in se veselili novih treh točk.

Italijansko prvenstvo, 8. kolo:

AS Roma : Napoli 2:0 (1:0)
Pjanić (45, 71/11-m)
RK: Cannavaro (70/Napoli)

Cagliari : Catania 2:1 (1:1)
Ibarbo (26), Pinilla (84); Bergessio (5) 
RK: Legrottaglie (40/Catania) 
Ibarbo (Cagliari) je v 41. minuti zastreljal 11-m.

AC Milan : Udinese 1:0 (1:0)
Birsa (22)
Birsa (Milan) je igral do 68. minute.

Atalanta : Lazio 2:1 (1:0)
Cigarini (41), Denis (84); Perea (53)

Fiorentina : Juventus 4:2 (0:2)
Rossi (66/11-m, 76, 81), Joaquín (78); Tévez (37/11-m), Pogba (40)
Iličića (Fiorentina) ni bilo v ekipi.

Genoa : Chievo 2:1 (1:0)
Gilardino (22, 50); Bentivoglio (48)
Cesar je odigral celo tekmo, Lazarević (oba Chievo) je bil na klopi.

Hellas Verona : Parma 3:2 (1:2)
Toni (9, 61), Jorginho (88/11-m); Parolo (19), Cassano (25)

Livorno : Sampdoria 0:1 (0:1)
Siligardi (90); Eder (19/11-m), Pozzi (90/11-m)

Sassuolo : Bologna 2:1 (2:1)
Berardi (12/11-m), Floro Flores (17); Diamanti (34/11-m) 
Kurtić (Sassuolo) in Krhin (Bologna) sta odigrala celo tekmo.

Torino : Inter 3:3 (1:1)
Farnerud (21), Immobile (53), Bellomo (90); Guarin (45), Palacio (55, 71)
Handanović (Inter) je igral do pete minute.
RK: Handanović (5/Inter)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.