• Pet 17 do 31 °C
  • Sob 20 do 29 °C
  • Ned 19 do 25 °C
več na vreme.net

junak slovenije

0 komentarjev

“Še enkrat bi ravnal enako”

Junak. Murko hrabro pomagal in preprečil še hujšo tragedijo, poudarja policija.

Katarina Pernat / Ptuj

 

(Foto: Fotosmedia)

 
“Niti za trenutek nisem pomislil, da ne bi pomagal Andreji. Samo gledal sem, kam jo naj dam, da jo rešim,” zadržano pove 31-letni Andrej Murko, junak sobotnega trojnega poskusa umora v Spodnjem Velovleku pri Ptuju.

Preprečil hujšo tragedijo

Medtem ko je 67-letni sosed streljal na svojega 47-letnega pastorka in pastorkovo 48-letno zunajzakonsko partnerico Andrejo, je Murko najprej v stanovanje odnesel Andrejo, ki je bila ustreljena v vrat, nato pa pomagal še sosedu, ki je bil ustreljen v komolec. Ker je strelec prišel za njimi, je začel Murko tolči po njem in ga podrl na tla, ga razorožil in tako vztrajal vse do prihoda policistov. S tem, ko je tako preprečil še hujšo tragedijo, je ogrozil tudi lastno življenje, česar se vedno bolj zaveda, pravi Murko. Storilec je proti trojici izstrelil šest nabojev.

“Ponoči ne morem spati”

Še enkrat bi tako ravnal. Sicer dogodek komaj zdaj prihaja za mano. Ponoči ne morem spati. Ni mi vseeno, kaj se je zgodilo. Ponudili so mi pomoč že takoj v soboto, vendar sem jo odklonil,” je povedal Murko. Dodal je, da je včeraj v bolnišnici obiskal soseda, ki ga je rešil. “Večkrat se mi je zahvalil, že takoj po telefonu.”

Policija večkrat posredovala

Včeraj so na policiji pojasnili, da je strelec še v bolnišnici ter da je spor med očimom in pastorkom najverjetneje nastal zaradi partnerice strelca oziroma mame napadenega, ki je hudo bolna. Omenjena sta bila že dlje v sporu. Policija je pri njih že prej nekajkrat posredovala zaradi nesoglasij v družini.

 

Če poznate tudi vi kakšnega junaka, nam lahko pišete prek spodnjega obrazca.

Jaz poročam

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima