Šport
40 ogledov

Še je nekaj poštenosti v nogometu

Stefan Kutschke Paderborn Youtube
Nogometaš Paderborna Stefan Kutschke je navdušil nemško javnost, potem ko je priznal, da nad njim ni bil strojen prekršek za rumeni karton.

V šestem kolu nemške Bundeslige sta se srečala ekipi Paderborna in Borussie Mönchengladbach, obračun se je končal z zmago gostov (1:2). Domačini, ki so bili po štirih kolih celo vodilna ekipa lige, so kljub porazu navdušili nemško nogometno javnost - vsaj eden od njih.

Ob prodoru na sredini igrišča je Stefan Kutschke padel ob Christophu Kramerju, glavni sodnik je zapiskal prekršek in Kramerju, sicer svetovnemu prvaku z Nemčijo, pokazal rumeni karton. Kutschke je nato odšel do sodnika in mu obrazložil, da prekrška ni bilo, da pravzaprav sploh ni prišlo do kontakta. Domači nogometaš je, kot je opazno na posnetku, prekršek dobro odigral, čeprav je po tekmi zatrdil, da mu je spodrsnilo.

"Ni bilo prekrška. Spodrsnilo mi je in to sem tudi povedal sodniku. Ko sem videl, da bo Christoph dobil rumeni karton, sem sodniku pojasnil, kaj se je zgodilo," je po tekmi dejal Kutschke, ki je bil za svojo potezo nagrajen z aplavzom celotnega stadiona in čestitko glavnega delilca pravice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.