Šport
28 ogledov

Še nekaj adutov v rokavu

Zdovc Klobučar prijateljska tekma Slovenija ZDA Las Palmas EPA
Na prvih dveh tekmah proti Avstraliji in Mehiki v slovenski izbrani vrsti praktično ni bilo slabega posameznika, obenem pa vsi člani Zdovčeve zasedbe poudarjajo, da imajo še kar nekaj prostora za napredek.

Med izstopajočimi posamezniki je tudi Jaka Klobučar, ki odlično skrbi, da ritem igre slovenske reprezentance ne upade niti v trenutkih, ko je na klopi prvi mož Goran Dragić. Drugi organizator igre je bil s predstavo celotne zasedbe proti Mehičanom upravičeno zadovoljen.

"Dobro smo začeli, v drugi četrtini pa so tudi Mehičani ujeli ritem. V našemo moštvu je bila energija ponovno vrhunska in v drugem polčasu smo se razleteli po parketu. Pri tem so nam pomagali tudi navijači in na takšen način moramo vsi skupaj delovati tudi v naslednjih tekmah," je dejal Klobučar.

Pripravljenih še nekaj različic

Selektor Jure Zdovc je kar nekajkrat Mehičane napadel s samo enim visokim košarkarjem, kar Klobučarja ni presenetilo: "V pripravljalnem obdobju smo veliko pozornosti namenili igri z nižjo postavo in v določenih delih tekme smo s takšno postavitvijo delali kar precejšnje preglavice Mehičanom."

Slovensko četo v skupinskem delu čakajo še obračuni proti Južni Koreji, Angoli in Litvi, v katerih bodo Kluboučar in soigralci razkrili še nekaj akcij iz bogatega repertoarja: "Pripravljenih imamo še nekaj drugih različic in to so še naši dodatni aduti za naslednje tekme."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.