Šport
60 ogledov

Še trije Slovenci v svetovni seriji

Matej Mohorič Profimedias
Kolesarji nekdanjega Lampreja, med njimi so tudi trije Slovenci, bodo kolesarili med elito.

Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je ekipi UAE Abu Dhabi podelila licenco za tekmovanje na dirkah svetovne serije v letu 2017, poroča portal cyclingnews.com. V moštvu iz Združenih arabskih emiratov, nasledniku zdaj že nekdanjega Lampreja Meride, so tudi Slovenci Marko Kump, Matej Mohorič in Jan Polanc.

Nekdanji Lampre je tako postal 18. ekipa z licenco za svetovno serijo 2017. Podrobnosti sicer niso razkrili, so pa pri Uciju zapisali, da so kolektivu iz Združenih arabskih emiratov podelili licenco za dve leti. Ekipa iz Abu Dabija sicer še ni razkrila, kdo so njeni pokrovitelji, a ti naj bi zagotovili osem ali devet milijonov evrov na leto, kar bi bilo najmanj med vsemi ekipami svetovne serije.

Moštva med elito so sicer AG2R La Mondiale, Astana, BMC, Bora-hansgrohe, Cannondale-Drapac, Dimension Data, Quick-Step Floors, FDJ, Lotto Soudal, Movistar, Orica-Bike Exchange, Bahrain-Merida, Katjuša-Alpecin, LottoNL-Jumbo, Team Sky, Team Sunweb (nekdaj Giant-Alpecin), Trek-Segafredo in UAE Abu Dhabi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.