Slovenija
43 ogledov

Še vedno imamo najraje Hrvaško

Porat, Biševo Profimedias
Slovenski turisti preko agencij še vedno najraje potujejo k južnim sosedom.

Navada je železna srajca, pravijo. Slovenci očitno med poletnimi počitnicami še vedno najraje izberemo Hrvaško. Tako je bilo vsaj pri tistih slovenskih turistih, ki so v lanskem letu na počitnice potovali s potovalnimi agencijami. Bistveno drugače ni bilo niti s tistimi, ki potujejo v lastni režiji.

V lanskem letu so slovenske potovalne agencije organizirale potovanja za 618.000 domačih turistov in za 194.000 domačih izletnikov. 110.000 teh turistov je prenočevalo v Sloveniji, 509.000 pa v tujini. Najpogostejši cilj potovanj domačih turistov v tujino je bila Hrvaška; sledile so Grčija, Italija, Francija in Turčija, je objavil Statistični urad RS.

Enodnevnih izletov v organizaciji slovenskih potovalnih agencij se je lani udeležilo skupaj 194.000 domačih izletnikov; enodnevnih izletov po Sloveniji se je udeležilo 79.000, enodnevnih izletov v tujino pa 115.000 domačih izletnikov; od teh jih je največ potovalo v Avstrijo, sledile so Italija, Hrvaška in Nemčija.

Slovenske potovalne agencije so lani organizirale potovanja tudi za 175.000 tujih turistov; ti so v Sloveniji prenočili povprečno trikrat. Največ tujih turistov so agencije pripeljale iz Nemčije; sledili so turisti iz Združenega kraljestva, Izraela, Italije in Avstrije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 12:06 22.september 2016.

    Vseeno imam v glavi več kot ti!

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 12:06 22.september 2016.

    O cenah prevoza NIMAŠ pojma! Kar se pa narave tiče, mi je pa Dalmacija ena najslabših!

  • Avatar Džoser
    Džoser 11:49 22.september 2016.

    Jaz samo še potujem preko Hrvaške ampak le ,če ni druge možnosti. Se pa ne ustavljam drugje kot na mejnih prehodih. V izjemnih slučajih na bencinskih servisih ali motelih zaradi fizioloških potreb,ničesar ne kupujem niti hrane niti pijače. Od ustašev ...prikaži več ne želim ničesar imeti niti osebnega stika ne.