Zdravje > Intima
39 ogledov

Se veliko družite z njegovimi prijatelji?

prijatelji Profimedias
To lahko uniči vajino spolno življenje. Preberite, zakaj ...

Se s prijatelji vašega partnerja dobro razumete? S tem lahko ogrozite zvezo z vašim partnerjem, ugotavlja raziskava, ki so jo naredili v Univerzi Cornell v Ithaci na 3.000 osebah.

Imeli so razgovore z moškimi starimi od 57 do 85 let  in ugotavljali tudi morebitne povezave s pojavom erektilne disfunkcije (ED). Ugotovili so, da njeno zaupanje v njegove prijatelje ter tesno druženje z njimi pri moškem poveča tveganje za ED.

Spolnost | Avtor: Profimedias Profimedias
Za 92 odstotkov 

Če ima ženska več kontakta z njegovimi prijatelji, kot ga ima moški sam, se tveganje za nastanek ED poveča za kar 92 odstotkov, ugotavljajo strokovnjaki. Povezava je bila najmočnejša ravno pri moških starih med 50 in 60 let in se je s starostjo zmanjševala. Raziskovalci menijo, da je to tudi zato, ker se konkurenca in tekmnovalnost med moškimi z leti umirja.

Zaključili so, da so moški veseli, če se njihova partnerica dobro razume z njegovimi prijatelji. A morajo ostati na razdalji in si ne smejo biti preblizu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.