Šport > Nogomet
68 ogledov

"Še verjamemo, še imamo upanje"

nk olimpija Saša Despot
Trener Olimpije trdi, da Olimpija še lahko verjame v napredovanje v treti krog kvalifikacij lige prvakov.

Slovenski državni prvaki so morali na svoji zelenici priznati premoč slovaškemu tekmecu. Trenčin je blestel v uvodnih 32 minutah svoboja, ko je ob neobstoječi ljubljanski obrambi tudi dosegel štiri zadetke. Olimpija je do 90. minute nato zadela trikrat, dvakrat že v prvem polčasu.

"Lahko ste videli, kako se lahko emocije poigrajo. Zavedali smo se, da imamo nasproti odlično ekipo. Nismo pričakovali, da bomo v 32. minuti zaostajali za štiri gole. Ekipa je odlično reagirala, pokazala je karakter in kvaliteto. Nadoknadila je zaostanek. Še lahko verjamemo, še imamo upanje. Rad bi se zahvalil gledalcem, ki so nas podpirali od prve do zadnje minute. To je velika čast," je po tekmi dejal strateg zmajev Rodolfo Vanoli. Njegovi izbranci morajo za napredovanje v tretje predkolo lige prvakov zdaj prepričljivo premagati Trenčin v gosteh.

"Za nami je težka tekma. Nihče si ni predstavljal, da se bo tako začela in končala. Odigrali smo slabo tekmo. Nasprotnik je kar kvaliteten. Začetek je bil slab, ko smo dobili prvi gol, potem še tri. Dve pozitivni stvari sta: pokazali smo karakter in navijači, ki so kljub zaostanku vztrajali in nas vzpodbujali. Bili so ključ do skorajšnjega preobrata," je povedal Miha Zajc, ob Etienu Velikonji najboljši član Olimpije.

"Zelo dobro smo začeli. Hitro je padel prvi gol, nato naslednji in še naslednji. Med polčasoma sem igralcem povedal, naj se sprostijo, naj ne razmišljajo o rezultatu. Naj spet začnejo tako kot v prvem polčasu. Nismo si več pripravili takšnih priložnosti. Olimpija je svoje izkoristila. Pred tekmo bi končni rezultat takoj sprejel. Olimpija je zelo močna ekipa, zadevo smo vzeli zelo resno," pa je dejal Martin Ševela, trener Trenčina.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.