Šport
55 ogledov

Rosbergu po dirki zazvonil telefon

vettel rosberg EPA
Sebastian Vettel se je posul s pepelom in prevzel odgovornost za nesrečo v prvem krogu VN Malezije, čeprav je najprej trdil, da je šlo za običajen dirkaški manever.

Nemški dirkač formule 1 Sebastian Vettel se je s telefonskim klicem le opravičil rojaku Nicu Rosbergu za trčenje v prvem zavoju nedeljske dirke svetovnega prvenstva formule 1 za VN Malezije v Sepangu, čeprav v prvih izjavah po odstopu Ferrarijev dirkač ni priznal krivde in je menil, da so ga tekmeci nepravilno ovirali.

vettel  | Avtor: EPA EPA
Lanski zmagovalec Sepanga Vettel je trčil v Rosberga že v prvem zavoju. Po medsebojnem stiku je voznik Mercedesa padel v ozadje, a je lahko nadaljeval dirko, na koncu je bil tretji, za Vettla pa je bilo nastopa konec zaradi poškodovanega dirkalnika.

"Sebastian me je pravkar poklical in se mi opravičil, kar je bilo lepo," je dejal Rosberg na YouTubu: "Sicer mi to ne prinese nazaj točk, ki sem jih izgubil, a je še vseeno lepo slišati opravičilo."

Trenutno vodilni v SP formule 1 se je sicer dokopal do tretjega mesta, vendar ni bil nikoli v lovu na zmago.

Vettla je nekaj ur po dirki kaznovalo tudi vodstvo tekmovanja. Nemški dirkač bo moral naslednjo dirko SP na Japonskem naslednji teden začeti z izhodišča, ki bo tri mesta slabše od njegovega dosežka v kvalifikacijah.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.