Slovenija
596 ogledov

Sedem dni Tunizije z letalsko karto cenejše kot polpenzion na Hrvaškem

hotel djerba Profimedias
Med pregledovanjem turistične ponudbe nam je v oči padlo, da sedem dni Tunizije v petzvezdičnem hotelu z all inclusive ponudbo in z vključeno letalsko karto za dve osebi stane le malo več kot štirje polpenzioni v štirizvezdičnem hotelu na Hrvaškem.

Tunizija za odhod 31. 5. tako stane 259 evrov (teden dni kasneje pa 279) na osebo, dne nočitvi s polpenzionom na Hrvaškem v štirizvezdičnem hotelu pa na različnih straneh s kuponi staneta slabih dvesto evrov. Če bi si dva želela teden dni dopusta, bi tako za Tunizijo plačala 518 evrov, na Hrvaškem pa za zvezdico manj, brez kosila, malic in vključene pijače za dan manj skoraj sto evrov več.

"Iz Ljubljane imamo tri letala na teden, eno na otok Djerba in dve na celino. Na Djerbo letimo od konca aprila, na celino pa od preteklega tedna. Ker je še šola, je zdaj takšna luknja, v kateri lahko ponudimo take cene, da ne prekinjamo verige letov. Sicer smo samo letalske karte prodajali za 319 evrov," so nam povedali v agenciji Oasis, ki je organizator teh potovanj in ima tako na Djerbi kot na celini svojega predstavnika.

"Lastnik agencije in hotelov je tunizijsko podjetje, ki si take cene lahko privošči, morda kaj primakne tudi država. Tudi poleti bo all inclusive ponudbo za en teden mogoče dobiti za 400 evrov. Julij je na Djerbi sicer že razprodan, kakšna ugodna ponudba se bo morda našla za celino, saj smo uvedli še eno letalo," so pojasnili.

Na vprašanje, ali je varno, je sogovornica, ki se je pravkar vrnila iz Tunizije, odgovorila, da težav z varnostjo ni, saj zanjo skrbi policija, vojska in še nacionalna garda. "Vsak deseti potnik vpraša, če je varno. Je, a živimo v časih, ko ne moremo reči, kje se bo kaj zgodilo naslednjič, pred dnevi se je v Manchestru," je še povedala in dodala, da je pol gostov družin z otroki.

Šrilanka | Avtor: Maja Bitenc Maja Bitenc

Na Šrilanko ali na Hrvaško? Razlika nekaj manj kot 130 evrov.

Podobno izkušnjo izračunavanja stroškov sta naredila tudi avtorja bloga Lucina potepanja. Primerjala sta 14-dnevni dopust na Šrilanki z enako dolgim dopustom na Hvaru. V stroške sta vštela prevoz, nočitve, hrano, pijačo in ostale stroške. 

Izračun je pokazal, da bi za 14 dni bivanja na Hvaru morala nameniti 1472 evrov, medtem ko bi za enako obdobje na Šrilanki stroški znašali 1600 evrov. 

Ne glede na to, da se cene na Hrvaškem v času turistične sezone dvignejo, se velik del Slovencev še vedno odpravlja na dopust prav k južnim sosedom, ki so že napovedali, da se bodo z začetkom turistične sezone zvišale cestnine

Hvar | Avtor: Relax turizem Relax turizem

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 31
  • Avatar čavez
    čavez 07:42 29.maj 2017.

    Edino kar manjka je svinjska pečenka pa kakšne dobre prekajene svinjske klobase potem pa že ne rečem.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 17:30 28.maj 2017.

    Na Hrvaško itak hodijo le tisti, ki od tujih jezikov znajo samo srbohrvaščino, pa še tisto bolj napol.

  • Ferluci 16:22 28.maj 2017.

    Me zanima, kolikokrat si že dopustoval kje drugje razen na Hrvaškem. Nekateri ste pač navajeni na isti kamen pa naj stane, kar hoče. Vzrok je največkrat otroška bojazen pred neznanim in lepšim ter naučiti se nekaj deset angleških besed.