Magazin > Lepota & telo
55 ogledov

Sedem nasvetov, da vas ne bo več zeblo

ženska Shutterstock
Prišli so hladni dnevi in z njimi vse nižje temperature. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako se pogrejete med zimo in poskrbite za svoje zdravje.

Ne pretiravajte z gretjem

Pazite na temperaturne šoke. Ni priporočljivo, da pregrejete stanovanje ali hišo in se nato odpravite na mraz. Priporočljiva temperatura v stanovanju je med 18 in 20 stopinj.

Brez kofeina

Večina se želi pozimi pogreti s kavo ali čajem, vendar pazite, da vaš napitek ne vsebuje kofeina. Kofein namreč povzroča izgubo toplote. Strokovnjaki predlagajo, da si privoščite zeliščni čaj ali čaj z ingverjem.

Nikar roke v žep

Tudi vam roke med sprehajanjem pogosto zaidejo v žep? Če vas to ne pogreje, tega ne počnite več. Roke imejte raje zunaj in dlani stiskajte in sproščajte. Tako boste povečali krvi obtok in se pogreli, seveda pa vam bodo toploto najbolj pomagale ohranjati tople rokavice.

Jejte beljakovine

Beljakovine dvignejo telesno temperaturo veliko bolj kot maščobe in ogljikovi hidrati. Prav tako telo porabi veliko več energije za razgradnjo beljakovin, kar telo tudi ogreje.

Brez pokrivala nikamor

Ste vedeli, da skoraj 30 odstotkov toplote izgubite, če se ven odpravite brez pokrivala? Ko kupujete kapo preverite, da ta pokrije ušesa in da je narejena iz toplih materialov.

Nogavice pogrejte na radiatorju

Najtežje je segreti stopala, saj mraz poslabša prekrvavljenost. Predlagamo vam, da si pred odhodom nogavice pogrejete na radiatorju in jih pred odhodom obujete.

Pazite na trebuh

Kratke majice so že dolgo iz mode. Poskrbite, da sta vaš trebuh in ledvice pokrita in segreta, saj tako vzdržujete temperaturo. Spodnja majica naj postane obvezna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.